Dan bezbednog interneta

(Last Updated On: )

Povodom međunarodnog Dana bezbednog interneta, koji se ove godine obeležava 10. februara, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvom unutrašnjih poslova, UNICEF-om, kompanijom Telenor i Fondom B92, organizuje raznovrsne aktivnosti kako bi se pažnja javnosti, a pre svega učenika, skrenula na ovu izuzetno važnu i aktuelnu temu.

Ministarstvo je pozvalo sve škole u Srbiji da se uključe u obeležavanje Dana bezbednog interneta kako bi se skrenula pažnja ne samo na ovaj problem već i na načine prevencije digitalnog nasilja i smanjenje zloupotrebe savremenih tehnologija.

Najavljeno je da će, između ostalog, škole organizovati predstave sa ovom tematikom, nastavnici će sa učenicima organizovati tribine za učenike i roditelje, učenici će praviti liflete sa važnim informacijama i deliti ih u školi, ali i van nje, odeljenja će praviti zajedničke postere… Učenici su pozvani da na svoje profile na društvenim mrežama postavljaju poruke u duhu kampanje, kao i da posete sajt Klikni bezbedno.

image_gallery