Predstavljene tehnološke inovacije učesnicima Samita

(Last Updated On: )

16-12-2014-TSSVKIZJIE 007-NASLOVNANa Trećem sastanku šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Centru Sava, gde se danas održava Ekonomsko-trgovinski forum, postavljene su izložbe najboljih robnih brendova i najboljih tehnoloških inovacija.
 

Postavku najboljih tehnoloških inovacija, pobednika ili finalista istoimene akcije organizovala je Privredna komora Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete nauke i tehnološkog razvoja. Prikazano je 25 eksponata iz oblasti tehnologije, inovativnog pakovanja i dizajna.

Veliki potencijal Srbije u znanju pokazan je i na izložbi tehnološkkih inovacija. U Centru „Sava” predstavljene su inovacije sa Instituta Mihailo Pupin, Inovacionog centra Tehnološko metalurškog fakulteta, Poslovno tehnološkog inkubatora iz Beograda, Instituta za zemljište. Svoje inovacije predstavili su i Biosil iz Ugrinovaca,  Drenovac iz Arilja, Vrška Pres iz Zrenjanina, Gegula iz Kraljeva, RT-RK iz Novog Sada, Epoksan i Maruška iz Čačka, Milinković kompani i I-Zeolit iz Beograda,  Kristal Infiz Institut za fiziku, Optical SMSvaga iz Kruševca, slikar Sava Poljanski iz Jagodine, inovator Živoslav Milovanović iz Krnjeva, Novica Radojević sa Homolja, Milovan Tešanovića iz Valjeva, kompanije Strawberry energie i Naučno- tehnološki park Čačak.

Za učesnike Ekonomsko-trgovinskog foruma, Privredna komora Srbije pripremila je publikaciju o uslovima za investiranje u našoj zemlji, najboljim robnim brendovima i tehnološkim inovacijama u Srbiji.  Informacije o izložbi možete pogledati i na http://www.pks.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=15851