Počinje postepeno uvođenje sistema E-inspektor

(Last Updated On: January 1, 2019)

U Srbiji od danas počinje primena novog informacionog sistema e-Inspektor.

Novi sistem koji će omogućiti transparentnost u radu inspektora, povećati njihovu efikasnost i smanjiti korupciju u toj oblasti, izjavio je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

“Od 1. januara kreću četiri pilot inspekcije u sistemu e-Inspektor – sanitarna, tržišna, inspekcija rada i upravna inspekcija. Savremeni srpski inspektor 2019. godine na teren odlazi ne sa papirom i olovkom, nego sa lap topom, mobilnim internetom i kvalifikovanim elektronskim sertifikatom”, kazao je Jovanović u intervjuu agenciji Beta.

On je naveo da je zadatak Kancelarije da u junu u ovaj sistem uvede još 32 inspekcijske službe, dok će preostalih pet biti uvedene do kraja 2019. godine.

“Na kraju godine očekujemo potpuno informatizovan rad svih inspektora u Srbiji”, rekao je Jovanović i podsetio da u inspekcijskim službama radi više od 6.000 inspektora.

Prema njegovim rečima, do sada je obuku prošlo nešto više od 800 inspektora iz četiri inspekcije koje će prve početi rad u novom sistemu.

“E-Inspektor će omogućiti transparentniji rad i smanjiće korupciju. Inspektori će biti efikasni, ali će i dražava prvi put moći da koordinira rad različitih inspekcija što do sada nije bio slučaj, a i bolje će iskoristi kapacitete inspekcija”, kazao je Jovanović.

Izvor: Beta