Počinje nagradna igra

kasa
(Last Updated On: December 23, 2016)

Od 1. januara 2017. počinje nagradna igra u kojoj će građani sakupljati fiskalne račune, a cilj je borba protiv sive ekonomije, najavljeno je danas na konferenciji “Izlaz iz sive ekonomije”.

Građani mogu da šalju fiskalne račune od 1. februara do kraja marta 2017. godine. Glavna nagrada je stan u Beogradu, a moći će da osvoje i automobile, putovanja u zemlji i inostranstvu, kao i tehničku robu.

Pravo učešća u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, koju priređuje Ministarstvo finansija, imaju svi punoletni građani sa prebivalištem u Srbiji.

Potrebno je prikupiti minimum 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda za plaćanje karticama slipova minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu, a koji nisu stariji od 1. januara 2017.

Planirano je da bude ukupno četiri izvlačenja koja će biti organizovana jednom nedeljno tokom marta i početkom aprila.

Koverte za slanje računa biće besplatne i moći će da se preuzmu u filijalama Pošte Srbije, a na njima će već biti odštampan poštani fah na koji treba da šalju kovertu. Treba popuniti samo lične podatke ime, prezime, adresu stanovanja, lični broj i kontakt telefon.

Cilj nagradne igre je motivisanje građana da se zainteresuju za probleme sive ekonomije i da se aktivno uključe u njeno suzbijanje, jer će uzimati fiskalne račune. Partneri u nagradnoj igri su NALED i Savez za fer konkurenciju, Državna lutrija Srbije, Poreska uprava i Republički sekretarijat za javne politike.

Izvor: Beta