Počeo Novogodišnji festival

(Last Updated On: December 16, 2016)

Popularni novogodišnji vašar na Beogradskom sajmu, od prošle godine značajno obogaćen sadržajima za decu i pod izmenjenim nazivom Beogradski novogodišnji festival, otvoren je u petak 16. decembra.

Ova manifestacija Beogradskog sajma deo je gradskog spektakla – Beogradske zime.

Festival je namenjen onima koji žele da prednovogodišnji praznični ugođaj upotpune igrom, zabavom, provodom, druženjem ili prazničnom kupovinom. Namenjen je deci, ali i turistima iz čitavog regiona, Evrope i sa dalekih meridijana, kojima je Beograd zbog dobrog prazničnog provoda postao omiljena turistička destinacija.

Petnaestodnevni program Festivala veoma je raznovrstan. U hali 2 Beogradskog sajma biće održano čak 37 besplatnih dečjih pozorišnih predstava, muzičko-scenskih spektakala i šou programa, u kojima učestvuju brojni poznati umetnici i dečji stvaraoci. U hali 1 smešten je tradicionalni Zabavni park sa čudesnim vrteškama, ringišpilima i drugim raznovrsnim igraonicama, a u Atrijumu je biti Zelena oazа, u kojoj će i mladi i stari moći da se druže sa konjima i da uživaju u njihovoj lepoti i vrlinama. Uz brojne druge sadržaje iznenađenja, posetioci će na Sajmu moći da kupuju i robu široke potrošnje – od novogodišnjih poklona i prehrambenih proizvoda, do računara i bele tehnike.

Festival je otvorio gradski menadžer Goran Vesić. Tradicionalni vatromet obeležio je start ove 56 godina stare manifestacije.

Radno vreme Beogradskog novogodišnje festivala je od 11 do 20 časova. Ulaz na sve sadržaje je besplatan. Parking se plaća 200 dinara za ceo dan.

Izvor: Beogradski sajam