Počeo Kopaonik biznis forum

Flickr photo by Ratko Božović

Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije organizuju 22. Kopaonik biznis forum 2015. Tema ovogodišnjeg foruma je „Srbija 2015-30: Nova vizija industrijalizacije privrede i modernizacija društva“. Programski odbor je predvideo raspravu u okviru tri oblasti, četrnaest panela, jedne plenarne sesije sa četiri uvodna izlaganja prvog dana foruma, kao i sedam uvodnih izlaganja u naredna dva dana, tri specijalne prezentacije i događaja, kao i jednog specijalnog gosta. U programu foruma učestvuje 108  uvodničara i panelista.

Forumu će prisustvovati više od 550 učesnika, predstavnika Vlade i NBS, domaćih i inostranih privrednika, diplomata, ekonomskih analitičara i teoretičara i međunarodnih eksperata. Potvrđeno je učešće premijera Aleksandra Vučića, guvernera Jorgovanke Tabaković, ministara Dušana Vujovića, Kori Udovički, Ivana Tasovca, Aleksandra Antića i Snežane Bogosavljević Bošković, nekoliko državnih sekretara i pomoćnika ministara, kao i gradonačelnika Siniše Malog. Pored toga, potvrđeno je prisustvo velikog broja ambasadora relevantnih zemalja, predstavnika delegacije EU u Srbiji,  direktora Evropske banke za obnovu i razvoj, Svetske banke i predstavnika MMF-a, kao i drugih međunarodnih finansijskih institucija.

Prvog dana biće reči o strategijskoj poziciji Srbije i perspektivi oporavka privrede, prelivanju geopolitike na ekonomiju, regionalnoj ekonomskoj saradnji, digitalnoj tranformaciji i ključnim pitanjima u oblasti osiguranja.

Tema drugog dana je Nacionalna strategija ekonomskog i socijalnog razvoja. Na panelima će se diskutovati o tome kako do ekonomije u dinamičkoj ravnoteži od ekonomije koja je zavisna od duga i izvoza, reformama državne uprave i javnog sektora, industrijskim politikama u trgovini i turizmu, inovacijama i tehnološkom razvoju, ulozi medija, očekivanjima stranih investitora, partnerstvu privatnog i javnog sektora i finansijalizaciji ekonomije.

Trećeg dana fokus je na deregulaciji energetskog sektora i razvojnim potencijalima agrobiznisa.

Poslednjih šest godina Kopaonik biznis forum se održava pod pokroviteljstvom predsednika Vlade Republike Srbije. Kao i prethodne godine, medijski sponzor foruma je Novinska agencija Tanjug. Prethodnih godina forum se afirmisao kao mesto gde ekonomisti i privrednici vrednuju efekte strukturnih i ekonomskih politika Vlade. Forum je mesto sučeljavanja različitih mišljenja i argumenata kako bi se došlo do izvodljivih i učinkovitih politika.  Posledično, svake godine definiše se dokument koji nosi naziv „Kopaonik konsenzus“.

One Reply to “Počeo Kopaonik biznis forum”

 1. Ako neko misli da ima nesto da mi kaze, objasni, ili zeli da samnom razgovara -slobodno. Ali, sve mora biti u formi. Pismeno, u formi dokumenta. Razgovor-zagazan,pripremni materijal, snimak i zapisnik razgovora.
  AKO NEKO MISLI DA MI JE DUZAN- NLB Banka A.D 11070 Beograd Bulevar M. Pupina 165v
  Nuzna Izjava o svrsi placanja

  Aleksandar Savin, Zrenjanin,Srbija

  —–
  Ja nisam nasao bolje mesto da ovo, po ko zna koji put, otpublikujem, ako vi znate-slobodno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *