Počelo dodatno prijavljivanje mladih za pomoć od 100 evra

(Last Updated On: May 18, 2022)

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da je u ponoć 16. maja počela prijava mladih od 16 do 29 godina za novih 100 evra, a da se do osam časova ujutro, preko portala Uprave za trezor – idp.trezor.gov.rs, prijavilo 1.300 njih.

„U prvom krugu je novac dobilo 1.059.425 mladih, a u ponoć je krenula prijava za drugi krug pomoći od 100 evra, ali samo za one koji se do sada nisu prijavili. Ovaj proces prijave biće otvoren do 31. maja, a proces je isti kao i ranije, potrebno je uneti broj lične karte, jedinstveni matični broj i izabrati banku u kojoj želite da vam se uplati novac. Dakle, reč je o efikasnom i jednostavnom načinu prijave“, napomenuo je Mali gostujući na RTS-u.

On je istakao da je ovo još jedno od obećanja koje je država dala i ispunjava ga, napomenuvši da je to važno zbog poverenja građana prema Vladi, kao i zbog kredibiliteta države i budzeta.

„Mi ćemo mladima koji se sada prijave, ali i za one koji su se prijavili u prvom krugu, novac uplatiti 1, 2. i 3. juna. Za prvi krug pomoći mladima, izdvojili smo iz budzeta 12,5 milijardi dinara, a očekujem da će sada biti izdvojeno nešto više novca, između 12,5 i 13 milijardi dinara. Taj novac je izdvojen u budzetu, to smo planirali i mladi ne treba da brinu. Svako obećanje koje smo dali, mi smo i ispunili, od 100 evra pomoći svim punoletnim građanima 2020. godine, kada je počela pandemija virusa korona, do ove godine kada smo isplatili 10.000 dinara pomoći zaposlenima u zdravstvu, 20.000 dinara penzionerima, što je najveća pojedinačna pomoć ikada isplaćena, 10.000 dinara prosvetnim radnicima, radnicima u socijalnim službama, do 100 evra pomoći mladima“, rekao je on.