Paypal i Mastercard udruženi omogućili transfere u realnom vremenu za Srbiju

Paypal
(Last Updated On: )

Mastercard i PayPal su postojećem partnerstvu pridodali i Mastercard Send za podršku trenutnom pristupu debitnim transferima putem PayPal wallet na mobilnim telefonima za devet evropskih tržišta. Usluga trenutnog transfera (instant transfera) dostupna je sada i u Nemačkoj, Španiji, Italiji, Velikoj Britaniji, Bugarskoj, Bosni, Srbiji, Sloveniji i Rumuniji. PayPal godinama nudi trenutne transfere, lansirajući ih u SAD 2017. i Singapuru 2019. Takođe, PayPal proširuje svoju Business Debit Mastercard na pet novih evropskih zemalja, uključujući Italiju i Španiju, nakon ranijeg uvoda u Nemačku i UK.

Ovo proširenje našeg dugogodišnjeg partnerstva sa PayPal-om je još jedan korak ka pružanju više izbora ljudima kojima služimo“, rekao je David Dechamps, viši potpredsednik za digitalna plaćanja i laboratorije za Evropu u Mastercardu, u saopštenju za štampu. Real- Opcije prenosa dostupne su potrošačima i poslovnim kupcima, kako bi poboljšali cash flow i platili račune.

U martu 2019. PayPal je proširio trenutne transfere na američke bankarske račune, a zatim u julu 2019. na kanadske bankovne račune uslugom prenosa Visa Direct. PayPal je u septembru najavio planove da Visa Direct poveže sa novim globalnim tržištima za svoj PayPal digitalni novčanik (wallet) i srodne aplikacije, poput Ksoom-a. PayPal-ovi novčanici postaju ključni za podsticanje rasta na njegovim ukupnim aktivnim računima, koji su do sada imali eksplozivan rast ove godine. U prvom i drugom kvartalu 2020. godine, PayPal je dodao više od 20 miliona novih aktivnih računa, udvostručivši kvartalnu stopu iz 2019. godine.