Otvoren Salon automobila

(Last Updated On: March 22, 2019)

Beogradski Međunarodni salon automobila predstavlja najreprezentativniju, najekskluzivniju i najstariju regionalnu smotru automobilske industrije, a zajedno sa Međunarodnim sajmom motocikala, kvadova, skutera i opreme “Motopassion” jedinstvenu sajamsku manifestaciju i svakako najznačajniji i najveći događaj u sektoru auto i moto industrije u celini u ovom delu Evrope.

Posetioce dočekuje više od 400 izlagača iz tridesetak zemalja. U okviru Salona i pod sloganom “U retrovizoru” predstavlja se 35 automobilskih brendova i 11 brendova proizvođača lakih privrednih vozila. Od tog broja čak 26 brendova je najavilo 48 premijera, a 15 brendova je najavilo 32 noviteta ili redizajna. “Motopassion” je privukao 36 brendova, a od tog broja 23 brenda su prijavila čak 50 premijernih nastupa u sektoru motocikala, kvadova, skutera ili električnih bicikala.

Beogradski salon se, po pravilu, održava neposredno posle elitnog Ženevskog salona automobila. Ta činjenica daje mu posebnu draž ali i “odgovornost” u vezi sa “nasleđivanjem” vrhunskih ekskluziviteta i noviteta. Najveću pažnju posetilaca ali i stručne javnosti zato već tradicionalno privlače iznenađenja u uvek najatraktivnijem premium segmentu. A premium brendove će sa svojom aktuelnom ponudom predvoditi Rolls Royce, Mercedes, Ferrari, BMW, Audi, Porsche, Jaguar…

Na spisku najviđenijih i najpoželjnijih sajamskih učesnika nalaze se i finansijske institucije i osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja i specijalizovani mediji, koji treba da olakšaju ili razreše svaku nedoumicu kupca u vezi sa izborom. To se posebno odnosi na banke, lizing i osiguravajuće kompanije, ali i sektore finansiranja u samim auto-moto kućama, prodavcima i distributerima, koji pripremaju povoljne sajamske finansijske konstrukcije, kako bi kupac za isti novac dobio što povoljnije uslove kreditiranja, povlastice u dodatnoj opremi vozila, produženoj garanciji i uslovima servisiranja.

Ono što Salon ne uspe da kaže širokom paletom putničkih automobila i motocikala vodećih svetskih proizvođača, izložbama prateće industrije, delova i opreme, ili atraktivnim promocijama svetskih noviteteta i ekskluziviteta, posetiocima će biti ponuđeno u izuzetno sadržajnom pratećem stručnom programu, koji obiluje informativnim, obrazovno-edukativnim i zabavnim sadržajima, takmičarskim aktivnostima, test vožnjama i drugim (ne)očekivanim zadovoljstvima.

Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je Family Day, u četvrtak 28. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu.

SERVISNE INFORMACIJE

RADNO VREME SAJMOVA je od 10 do 20 časova, a poslednjeg dana, 31. marta, 10-19 časova.

CENA POJEDINAČNE ULAZNICE je 400 dinara, grupnе 300 dinara, grupne za đake i studente 200 dinara. (Grupna poseta podrazumeva posetu više od 20 osoba/učenika. Za kupovinu grupnih ulaznica potrebno je dostaviti spisak osoba sa punim imenom i prezimenom, overen pečatom firme ili škole i potpisom ovlašćenog lica). Ulaznice za Family Day su 800 dinara (ulaznica važi za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja). Parking u krugu sajma plaća se 150 dinara po započetom satu.