O liposukcijskoj ishrani

(Last Updated On: )

O liposukcijskoj ishrani i mogućnostima gubljenja kilograma pridržavanjem njenih pravila govori Kenan Mandra, Mostarac, nutricionista iz kompanije International health, koji sa metodom Liposukcijska ishrana naglavačke okreće sve što smo do sada mislili da znamo o ishrani. Iako su nam brojni stručnjaci savetovali da ne jedemo masno meso i da u ishranu što više uključimo celovite žitarice, nutricionista Kenan Mandra tvrdi suprotno – da prirodne masnoće (zasićene masne kiseline i holesterol iz mesa, jaja, maslaca i sl.) nisu štetne, te ih možemo koristiti u prehrani, naročito kod redukcije telesne mase. Nedavno objavljena istraživanja su pokazala da je bio u pravu.

Masnoće životinjskog porekla su naša prirodna hrana, a za debljanje i razvoj bolesti odgovorne su žitarice i biljna ulja.

8 činjenica o mastima koje možda niste znali

Zasićene masti životinjskog porekla imaju važnu ulogu za ljudsko zdravlje, a navodimo samo neke činjenice koje možda niste znali:

  • MASTI su esencijalne za zdravlje mozga
  • MASTI omogućavaju normalan rad pluća
  • MASTI podupiru imunološki sistem
  • MASTI održavaju kožu
  • MASTI podupiru zdravlje srca
  • MASTI oblažu i štite organe
  • MASTI pomažu telu da koristi vitamine
  • MASTI obezbeđuju energiju organizmu

Smršati 10 kilograma za 10 dana, do sada je zvučalo kao naučna fantastika, no ipak i to je moguće sa liposukcijskom ishranom.

Liposukcijska ishrana je razvijena sa ciljem da telo počne da oslobađa masne ćelije, kako bi se koristile u energetske svrhe. Takav pristup omogućava brze i trajne rezultate, a da pri tome niste gladni i da je sam proces potpuno siguran za zdravlje. Liposukcijska ishrana ne menja biohemijske parametre organizma, nego ih samo koristi, kako bi telo kao primarni izvor energije trošilo slobodne masne kiseline. Kako organizam ima stalnu potrebu za energijom, a kao izvor energije koristi masti, dolazi do trošenja slobodnih masnih rezervi i na taj način gubimo suvišne kilograme. Za 10 dana može se izgubiti od 7% do 10% telesne težine. Zahvaljujući ovom otkriću, liposukcijska ishrana je za kratko vreme postala najefikasnija metoda mršavljenja dostupna i u Srbiji.

Do sada, metoda se pokazala uspešno i među medicinskim radnicima, kao i među ljudima koji se bave javnim poslom. Halid Bešlić je, ne primer, zahvaljujući tretmanu Liposukcijske ishrane, svoju kilažu doveo na zavidni nivo, a trenutno je u Srbiji na tretmanu nekolicina osoba iz javnog života.