Novosti na Tviteru

tviter
(Last Updated On: )

Tviter ima sve veći broj korisnika i u našoj zemlji, čemu je poslednjih godina doprinelo “preseljenje” političkih i aktuelnih javnih tema na ovu društvenu mrežu. Fenomen je prisutan u čitavom svetu. Predsednici i šefovi vlada najmoćnijih zemalja, kao i njihovi opozicioni protivnici, kratke vesti dele upravo tu, što je dovelo i do pooštrenja pravila koje se odnose upravo na njih. Kompanija je proteklog meseca uvela restrikcije za političare, a za “obične korisnike” je pripremila – promene u dizajnu.

Redizajn novine odnose se samo na Tviter za desktop (i laptop) računare, odnosno za desktop verziju.

Izgled će biti čistiji i moderniji, čime se Tviter približio svojoj mobilnoj verziji. Uvedeni su bukmarkovi, pa će korisnici moći da sačuvaju tvitove koji su im značajni ili interesantni. Na Explore strani ubuduće će moći da se vidi šta je najaktuelnije, odnosno “u trendu”.

Velika novost je dugme za navigaciju između više Tviter naloga, s obzirom da ih platforma dopušta.

Što se tiče tema, tu su tamna opcija i varijacije sa providnošću, odnosno nešto bleđim neaktivnim opcijama. Dodate su i boje koje u ranijim verzijama nisu bile na raspolaganju, za što veću mogućnost personalizacije naloga.

Konverzacije za koje ste zainteresovani moći ćete lakše da pratite, a pristup listama i opcijama na profilu biće, poručuju iz Tvitera, brži i ijednostavniji.

Promene u Tviter desktop verziji najavljene su u najskorijoj budućnosti i uvodiće se postepeno. Iako su korisnici Tvitera sigurno nestrpljivi, potrebno je sačekat,i i one će se, kao i do sada na društvenim mrežama, pojaviti kad ih najmanje očekujete.