Novost na srpskoj političkoj sceni

(Last Updated On: August 10, 2020)

Prva sednica “Skupštine slobodne Srbije” trebalo bi da bude održana krajem septembra, a u toku je formiranje stručnih tela čiji će predstavnici predsedavati tom skupštinom, najavio je danas član organizacionog odbora Savo Manojlović.

On je na konferenciji za novinare rekao da je formiran Savet za poljoprivredu koji će voditi poljoprivrednik Dragan Kleut, dok će uskoro biti formiran Savet za zdravstvo na čijem će čelu biti dr Rade Panić.

“Mi želimo da stvorimo jedno telo u kome će se čuti različiti glasovi, različita mišljenja i gde će se izražavati različite i socijalne i političke grupe”, naveo je Manojlović.

Manojlović je rekao da se u septembru očekuje prvo zasedanje Skupštine slobodne Srbije, ali da će biti praćena epidemiološka situacija.

Dragan Kleut rekao je da će Savet za poljoprivredu ponuditi rešenje situacije na tržištu: “realne berzanske cene kao što su u Budimpešti, Parizu i u ostalim svetskim berzama gde nisu umanjene srpske cene proizvoda”.

Kleut je odbacio navode ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da je rod pšenice za 2020. godinu rekordan, navodeći da je 40 odsto manji nego “neke normalne godine i sa nekim normalnim padovima”.

On je podsetio da su za srpske seljake smanjene subvencije sa 12.000 dinara na 4.000 dinara, ukinut im je regres za gorivo, odnosno 60 litara po hektaru.

“Sve to je uticalo na mogućnost opstanka srpskog seljaka na svom posedu. Mi ćemo se zalagati i pokušavati da rešimo taj problem”, naveo je Kleut.

Aktivisti Skupštine slobodne Srbije tokom konferencije za novinare ispred Filozofskog fakulteta istakli su transparente na kojim piše “51,1 %”, što predstavlja broj građana koji je bojkotovao parlamentarne izbore i koji “nema glas u Skupštini”.

Izvor: Beta