Novi vlasnik Telenor banke

(Last Updated On: June 17, 2018)

Norveška Telenor grupa saopštila je da je potpisala ugovor o prodaji 100 odsto vlasništva Telenor banke Beograd grupi PPF.

Sticanje većinskog vlasništva u Telenor banci uslovljeno je korporativnim i regulatornim saglasnostima Narodne banke Srbije što je najvažniji korak u daljem procesu, kao i Komisije za zaštitu konkurencije Srbije i Agencije  za zaštitu konkurencije Crne Gore, navodi se u saopštenju.

PPF je najveća investiciona grupa u srednjo-istočnoj Evropi koja ulaže u različite sektore, poput bankarstva i potrošačkih finansijskih usluga, telekomunikacija, nekretnina i biotehnologije, a posluje u 22 zemlje na tri kontinenta i raspolaže imovinom u vrednosti većoj od 38 milijardi evra.

Telenor banka Beograd deo je Telenor grupe, mobilnog operatora koji ima više od 170 miliona korisnika.

“Tokom 2013. godine Telenor je preuzeo 100 odsto akcija KBC banke sa ciljem da gradjanima Srbije ponudi savremene i inovativne onlajn finansijske usluge. U septembru 2014. otvorena je Telenor banka, prva onlajn banku u Srbiji koja sada ima više od 390.000 korisnika i nastavlja da raste”, navodi se u saopštenju Telenor grupe.

Telenor grupa je u martu ove godine saopštila da je potpisala ugovor o prodaji svog poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope sa PPF grupom po ceni od 2,8 milijardi evra.

Telenor u Srbiji posluje od 2006. godine, kada su za 1,5 milijardi evra kupili “Mobi 063”, bivši Mobtel.

Izvor: Beta