Nemačke stipendije za mlade

(Last Updated On: )

Nemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) dodeljuje stipendije za praksu ili istraživački boravak u periodu od šest do dvanaest meseci u organizacijama u Nemačkoj – univerziteti, instituti, ministarstva, nevladine organizacije. Konkurs je otvoren do 1. avgusta.

Stipendijama će biti podržan najširi spektar struka pri čemu predlog projekta mora biti u oblasti zaštite životne sredine, ekologije, održivog razvoja, klimatskih promena ili obnovljivih izvora energije.

Mogućnost da konkurišu za stipendije imaju master diplomci (koji su diplomu stekli u poslednje tri godine), studenti master ili doktorskih studija, ali i građani Srbije do 30 godina starosti sa znanjem nemačkoj jezika.

Prijava se vrši online, a potrebno je pripremiti: CV na nemačkom jeziku, predlog projekta (do 3 strane, sa opisom problema, metodologijom rada i očekivanim rezultatita) na nemačkom jeziku, kopiju diplome – na nemačkom ili engleskom jeziku, pismo preporuke od univerzitetskog profesora – na nemačkom ili engleskom jeziku, sertifikat ili potvrdu o znanju nemačkog jezika – na nemačkom jeziku. Intervju sa potencijalnim kandidatima obavljaće se na nemačkom.

Početak realizacije stipendiranog projekta predviđen je za 1. februar 2016. godine.

Detaljnije informacije o uslovima i programu mogu se pronaći ovde.

Za dodatne informacije zainteresovani mogu kontaktirani dr Anu M. Petrović, koordinatorku DBU programa za Srbiju, putem mejla borisavljevic.ana@gmail.com.