Nemačka kompanija preuzima Glovo

Glovo
(Last Updated On: )

Nemačka grupacija za dostavu hrane Delivery Hero saopštila je da je potpisala ugovor o kupovini oko 39,4% udela u španskoj kompaniji koja upravlja firmom za dostavu Glovo. To znači da, uz 43,8% akcija koje već posjeduje, Delivery Hero sada ima većinski udeo u ovoj kompaniji, sa oko 83% vlasništva.

Pokrenuo sam Glovo 2015. odmah nakon fakulteta i smatram da je neverovatno kako tehnologija može da ima toliko uticaja za tako malo vremena,” rekao je u izjavi za medije Oskar Pjer, izvršni direktor kompanije.

Glovo je prošle godine preuzeo srpsku kompaniju Donesi.

Promenili smo način na koji milioni korisnika dobijaju svoje lokalne proizvode i upravljaju svojim vremenom u gradu. Stvaramo novu priliku za lokalne trgovce i pružamo mogućnosti zarade kuririma koji rade na našoj platformi. Sa tržištima koja pokrivamo danas, možemo da opslužujemo ukupnu populaciju od više od 700 miliona ljudi. Verujem da je naš potencijal neiskorišćen i srećan sam što sam našao partnera koji odgovara našim ambicijama, kulturom i koji će nastaviti da podržava ovu avanturu u koju smo se upustili kako bismo dalje podsticali inovacije, ojačali našu ponudu u više kategorija i stvorili dodatnu vrednost za sve naše zainteresovane strane i industriju”, rekao je Pjer.

Delivery Hero je vodeća svjetska platforma za lokalnu dostavu, koja posluje u oko 50 zemalja sveta, i ima sedište u Berlinu.

Kompanija je počela kao servis za dostavu hrane 2011. godine, a danas ima sopstvenu platformu za dostavu na četiri kontinenta. Pored toga, Delivery Hero je pionir u brzoj trgovini, sljedećoj generaciji e-trgovine, sa ciljem da kupcima donese namirnice i potrepštine za domaćinstvo za manje od jednog sata, a često i za 10 do 15 minuta.