Najbolji kineski telefoni srednje klase

(Last Updated On: May 6, 2019)

Ukoliko kao srednju klasu, u skladu sa prosečnom kupovnom moći u Srbiji, obeležimo telefone oko i nešto iznad 200 evra, u okviru nje ćete naći veliki broj modela kineske proizvodnje.

Stručnjaci za procenu kvaliteta ovih uređaja, u svetu, imaju svoje favorite u prvoj polovini 2019. godine. Interesantno je da je jedan od brendova gotovo nepoznat na našem tržištu, a očigledno je da ima šta da ponudi.

Krećemo od prvoplasiranog. Xiaomi Mi 8 Lite poseduje izvanredan dizajn i odličan hardver, posebno kad je kamera u pitanju. Telefon ima sve osobine novih modela više klase.

Na drugom mestu je jeftinija i nešto slabija varijanta istog proizvođača – Xiaomi Mi A2, koji je, ipak, dovoljno sposoban da u svim karakteristikama potuče konkurenciju u svom cenovnom rangu.

Treće mesto – ponovo Xiaomi! Xiaomi Mi A2 Lite ima dual kameru i odličan kapacitet memorije. Interna, koja se već prostire na 64 GB prostora može da bude nadograđena MicroSD karticama do 256 GB kapaciteta, bez žrtvovanja mogućnosti za korišćenje dve SIM kartice.

Honor 10 Lite je sledeći – dual kamera, veliki ekran i, posebno, dugo trajanje baterije ga preporučuju.

Još jedan Honor, sa oznakom 8X je u vrhu, sa kamerom od 20MP i lepim displejom. Uključeno je prepoznavanje lica, a jedina primedba se stavlja na nešto sporije istovremeno korišćenje najzahtevnijih aplikacija.

Marka o kojoj smo govorili na početku teksta je Umidigi. Umi je među najboljih 10 zastupljen sa tri modela. Zapamtite njihove oznake – S2 Pro, One Pro i Z2. Ako su IT eksperti u Velikoj Britaniji uvrstili ovaj brend među pouzdane, sa odličnim odnosom cena – kvalitet, nemamo razloga da sumnjamo. Od kamere, memorije, brzog punjenja, senzora… pa sve do kućišta, Umi kineski telefoni nisu proste kopije. Oni pomeraju granice.

Potrebno je, naravno, dodati i Huawei, i to P smart seriju, koja je malo skuplji “klonirani par” Honora. Honor čak u nekim segmentima prednjači, ali ako želite da imate baš Huawei, morate platiti par hiljada dinara više.