Najbolje pametne brave koje možete kupiti u 2022. godini

(Last Updated On: )

Korišćenje pametnih brava je veoma jednostavno rešenje dosta sličnih problema. Ukoliko ste se zaključali, ukoliko ste zaboravili da vam dolazi osoba za čišćenje stana ili kuće, ukoliko je Vaše dete izgiblo ključ, ukoliko je Vaša druga polovina zaboravila da zaključa i mnogo drugih, pametna brava će Vam pomoći.

Dajući vam daljinsku kontrolu nad Vašim ulaznim vratima sa bilo kojeg mesta, kao i jednostavne načine otljučavanja vrata bez ključa, pametna brava je jedna od najboljih nadogradnji Vašeg doma koju možete napraviti. Takođe, može biti sigurnija od tradicionalne brave, posebno ako ste neko ko bi inače ostavio rezervni ključ ispod saksije.

Najbolje pametne brave u 2022. godini su Yale Assure Lock 2, August Wi-Fi Smart Lock, Wyze Lock Bolt, SwitchBot Lock, U-Bolt Pro Wifi, Level Lock Touch, Lockly Vision Elite, Schlage Encode Wifi i Schlage Encode Plus.

Yale Assure Lock 2 je jeftina, zgodna brava tastature koja radi sa svakom platformom. Ona dolazi u četiri modela, sa ekranom osetljivim na dodir ili fizičkom tastaturom, sa ili bez otvora za ključeve. Svi modeli podržavaju Bluetooth i rade sa aplikacijom Yale Access app i Apple Home(ali ne i Home Key).

August Wi-Fi Smart Lock je elegantna, naknadno ugrađena brava za vrata koja zamenjuje samo okretanje Vašeg palca. Ima tehnologiju automatskog otključavanja tako da se može podesiti da se sama otključava kada priđete svojim vratima.

Wyze Lock Bolt nije elegantan toliko i ne povezuje se na smart uređaje niti se povezuje na Wi-Fi. Poseduje tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem koja je laka za upotrebu kao i munjevit čitač otiska prsta, automatski će se zaključati ako to želite.

SwitchBot Lock je malena robotska ruka koja otključava vrata tako što prelazi preko postojećeg okreta palca i lepi se za vrata sa super jakom dvostrukom trakom. Zatim se vrata mogu otključati uz pomoć Bluetooth-a ili pametnog sata ili koristeći postojeći ključ.

U-Bolt Pro Wifi je najbolja pametna brava sa čitačem otiska prsta i tastaturom. Pored čitača otiska prsta, ima tastaturu i skrivenu bravu sa ključem. Takođe ima i automatsko otključavanje pomoću pametnog telefona i ugrađen Wi-Fi.

Level Lock Touch poseduje tri opcije. Level Bolt koji je potpuno nevidljiv, a Level Lock i Level Lock Touch izgledaju kao tradicionalne brave na vratima sa rupama za ključeve. Sve tri su samo za Bluetooth, bez Wi-Fi veze.

Lockly Vision Elite je pametna brava sa video zvonom. To je veoma dobra pametna brava, ali su njene mogućnosti video zvona ugrožene time što su nagurane u bravu. Detekcija pokreta je tačna i nedostaje detekcija ljudi i paketa, ali bolje vidi ko je na našim vratima od bilo koje druge brave na ovoj listi.

Schlage Encode Wifi je krupnija i bučnija od većine brava na ovoj listi, a njena aplikacija je spora. S druge strane, najbolja je opcija za Amazon Alex. Radi takođe i sa Google Home. Sa ugrađenim Wi-fi-jem veoma je jednostavna brava za korišćenje i lako se postavlja.

Schlage Encode Plus je jedina pametna brava dostupna u Severnoj Americi koja radi sa Apple Home Key. Omogućava Vam da otključate svoja vrata uz pomoć iPhone-a ili Apple pametnog sata pomoću digitalnog ključa u Apple Wallet-u. Nema aplikacija za otvaranje, nema pritiskanje dugmića i nema potrebe za otključavanjem telefona.