Nacionalna služba za zapošljavanje ponovo radi

(Last Updated On: )

Ukidanjem vanrednog stanja ponovo su aktuelni rokovi za podnošenje zahteva za novčanu naknadu, donošenje odluka i produženje dozvola za rad strancima, saopštila je danas Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).

Poseban režim računanja rokova u upravnim postupcima prestao je da važi ukidanjem vanrednog stanja a ta odluka stupila je na snagu 7. maja. NSZ podseća da građani kojima je radni odnos prestao u periodu trajanja vanrednog stanja zahtev za novčanu naknadu mogu da podnesu u roku od 30 dana počev od 7. maja.

Rokovi za podnošenje zahteva za novčanu naknadu koji su počeli da teku pre uvođenja vanrednog stanja, 15. marta, prekinuti su i nisu tekli za vreme trajanja vanrednog stanja, sada nastavljaju da se računaju u preostalom delu počev od 7. maja.

“Svi rokovi za donošenje odluka od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, a koji su istekli za vreme trajanja vanrednog stanja, produžavaju se za 30 dana počev od 7. maja”, saopštila je NZS.

Kako je navedeno, dozvole za rad strancima čije je važenje isteklo za vreme trajanja vanrednog stanja nastavile su da važe sve do isteka vanrednog stanja, a rok za podnošenje zahteva za njihovo produženje je 30 dana, počev od 7. maja.

Izvor: RTV