Moderno naselje za mlade

projekti kuca
(Last Updated On: )

Kako smo svedoci sve većih migracija mladih u gradove, i gašenja sela i zaseoka postavlja se pitanje: “Šta to njih tamo privlači?“
Odgovor je na,prvi pogled, sasvim jasan ali ujedno i kompleksan. Naime, mladima danas je od velike važnosti da im je sve u blizini. Njihov užurbani tempo života to zahteva. Potrebno je da rade, privređuju, da su samostalni i da u 24 časa jednog dana uspevaju da žive. U sled hvatanja u koštac sa vremenom, žele da pronaću mesto gde će moći da žive „zdrav život“: teretane, fitnes centre, spa centre kao i mesto gde će otići u kupovinu bilo namernica ili garderobe a da sve to ne oduzima puno vremena.

Današnja moderna domaćinstva imaju čitav sistem „na dugme“ od paljenja pegle do zaključavanja kuće. Ali ujedno nužno je takav moderan dom i projektovati, sa svim pratećim elementima, IT sobama i zgradama.

Današnje težnje svedene se na što funkcionalnije prostore, a projekti kuća trebaju da to i ispune.
Plan kuće u modernom dizajnu treba da ispunjava sve zahtevnije želje kupaca, da uskladi želje svih ukućana i pri tom da bude što moderniji.

Naselja koja ispunjavaju želje mladih sve više liče na futuristička naselja, sa centralizovanom administracijom, zelenim površinama, školama i ustanovama prilagođenim milenijalcima.

U takvim naseljima treba da se obezbedi i prostor za uživanje u hrani i piću kao i odmoru. Gradnja caffe-a, restorana i hotela podrazumeva da njihova arhitektura i enterijer kao i eksterijer bude prilagođen mladim generacija.

Opremanje ugostiteljskih objekata, u ovakvim naseljima predstavlja ozbiljan poduhvat, kako bi se dokučilo do svih stilova života.
Važno je da prostor za uređenje ugostiteljskog objekta bude tome i namenjen. Da ima sve pomoćne prostorije koje bi odisale savremenim nameštajem i opremom.
Ukoliko bi u jednom naselju takvog tipa postojalo više objekata oni bi trebali da budu skoncentrisani u jednom kvartu, naglašavajući time blizinu i uštedu vremena stanovnicima naselja.

Sve veći broj modernih zanimanja kao što su blogeri i influenseri i slično, zahteva i mesta na kojima će oni moći da rade. To su pretežno kafići i restorani sa dobrim preporukama, lepim dizajnom nameštaja, skladom boja kao i odličnim izborom hrane i pića o kojima bi oni imali šta da napišu ili kažu. S toga napraviti i opremeti jedan takav objekat treba znati. Pronaći ono što bi privuklo njihovu pažnju znači pratiti trendove. I potruditi se da uvek budete u centru pažnje sa novitetima, te samo tako dobijate zagarantovani uspeh . Moderna naselja, kakva smo samo imali prilike da vidimo na televizijskim kanalima, polako počinju da niču i kod nas. Koncentracija ljudi na takvom jednom mestu daje ekspazniju gradnje kako stambnih jedinica tako i ugostiteljskih objekata koji teže da se što više približe mladima i u tome i uspevaju.