Mirabank počela sa radom

(Last Updated On: )

Nova banka na našem tržištu, Mirabank, zvanično je najavila početak poslovanja. Banka je orijentisana ka korporativnim klijentima, a odlikuju je jedinstven poslovni model i inovativan pristup.

mira-bank

Predsednica Izvršnog odbora Mirabank, dr Ilinka Roseti (Ilinca Rosetti) kaže da je cilj banke da obezbedi klijentima najbolju uslugu kreirajući personalizovano iskustvo.

Mirabank pruža ekskluzivnu uslugu i prvoklasno bankarsko iskustvo za korporativne klijente. Pouzdan smo partner mnogih kompanija koje su među najboljima u svetu, a kojima obezbeđujemo nove poslovne prilike. Putem dvosmerne komunikacije zasnovane na poverenju i dubokom razumevanju potreba, banka podržava klijente pružajući im visoko profesionalna rešenja uz mogućnost umrežavanja, doprinoseći inovativnom razvoju njihovog biznisa“, kaže Roseti.

Mirabank poslovni model zasnovan je na izgradnji dugoročnih odnosa i razvoju partnerstava sa klijentima, uz posvećenost, ekspertizu i pružanje dodatne vrednosti.

U intervjuu za “Tanjug” predsednica Izvršnog odbora je objasnila da je plan Mirabank na prvom mestu da podrži investicije koje u Srbiju dolaze iz UAE, ali je otvorena i za sve druge kompanije, dok rad sa stanovništvom za sada nije u planu.

“Po svom poslovnom modelu, težimo da postanemo prvi izbor za korporativno bankarstvo za sve najbolje kompanije, bilo da su lokalne ili međunarodne. Trudićemo se da ponudimo najbolje moguće usluge svim tim klijentima”, rekla je ona.

Male kompanije – samo sa vrednim projektom

Kada je reč o malim firmama, Roseti je rekla da one trenutno nisu u fokusu banke, ali da banka ne želi da bude isključiva, tako da je otvorena da i u tom segmentu podrži kvalitetan projekat.

Budući da je banka tek počela sa radom i to kao grinfild investicija, bez preuzimanja portfolija neke druge banke, cifre ne znače mnogo.

“Budući da smo baš na početku poslovnih operacija, teško je da pričamo o ciframa, ali želimo da razvijamo portfolio. Posvećeni smo tom cilju, kao i tome da igramo važnu ulogu na tržištu i da razvijamo ujedno i srpsku ekonomiju”, rekla je Roseti.