Martovske penzije odjednom, sa dodatkom

(Last Updated On: )

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da penzije u Srbiji neće biti smanjivane i najavio da će martovska penzija biti isplaćena odjednom i to sa jednokratnom pomoći u iznosu od 4.000 dinara.

On je novinarima posle sastanka kriznog štaba koji se bavi ekonomskim posledicama epidemije korona virusa, rekao da država priprema ozbiljan paket mera za pomoć privatnom sektoru u iznosu do 2,5 do 4,5 milijardi dinara.

“Taj novac će ići na jačanje privatnog sektora, posebno turizam, servis i usluge”, kazao je Vučić i dodao da će državn pomoć ići onim kompanijama koje nisu otpuštale radnike.

Dodao je da neće biti smanjivana ni minimalna zarada ni plate u javnom sektoru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras da će država pomoći kompanije koje ne budu otpuštale radnike.

On je na konferenciji za medije u Vladi Srbije naveo da “ne može da primorava ili tera” poslodavce da ne otpuštaju radnike, ali da oni “treba da imaju u vidu” da će država pokušati da im ukaže značajnu i veliku državna pomoč država pomoći ukoliko ne budu otpuštali svoje radnike.

Vučić je rekao da je ranije danas razgovarao sa Srpskim članom predsedništva BiH Miloradom Dodikom, koji je tražio podršku i pomoć Srbije u vidu doniranja lekova i medicinske opreme.

“Republici Srpskoj pomoći ćemo koliko možemo, ali dobili smo i nekoliko poziva i iz Bosne i Hecegovine i mi ćemo gledati da u skladu sa svojim mogućnostima da ni na koji način ne ugrozimo potrebe i pozicije Srbije da pomognemo svim tim ljudima”, rekao je predsednik.

On je naveo da su oni tražili dozvolu izvoza oko 15.000 tona pšenice za Republiku Srpsku, kao i za BiH, ali i po 10.000 i po 5.000 tona kukuruza i soje.

“Nešto ćemo u brašnu, nešto u pšenici, da i mlinarima našim u Srbiji ostavimo neki posao”, rekao je Vučić.

On je dodao da isto važi za Crnu Goru i Severnu Makedoniju.

Izvor: Beta