Letovi iz Moskve za Beograd od 1. novembra

Moskva Beograd
(Last Updated On: )

Rusija planira da nastavi letove za Japan, Srbiju i Kubu počev od sledećeg meseca, saopštio je u sredu krizni centar za koronavirus u Rusiji.

Od 1. novembra aerodromi u Moskvi moći će da obavljaju dva leta nedeljno za Tokio, Beograd i kubanska ostrva Caio Coco i Caio Santa Maria.

Jedan nedeljni let obavljaće se iz ruskog pacifičkog lučkog grada Vladivostoka za Tokio.

Krizni centar takođe je povećao broj letova i odredišta za Švajcarsku – koja je ove nedelje ponovo uvela desetodnevni karantin za pristigle Ruse – Ujedinjene Arapske Emirate, Maldive i Belorusiju.

Rusija je utemeljila većinu međunarodnih letova i uvela ograničenja ulaska za strane državljane krajem marta zbog pandemije Covid-19. Od tada je Rusija obnovila avionska putovanja sa Britanijom, Južnom Korejom, Turskom, Egiptom, Tanzanijom i srednjoazijskim susedima Kazahstanom i Kirgistanom.

Rusija je četvrta država na svetu koja je najviše pogođena koronavirusom sa ukupno 1.340.409 slučajeva. Broj novih slučajeva Covid-19 za mesec dana se više nego udvostručio i postavio je jednodnevne rekorde u svakom od proteklih šest dana. U sredu je prvi put od početka pandemije potvrđeno više od 14.000 novih zaraženih.