Air Serbia na novom berlinskom aerodromu

AirSerbia Kinezi
(Last Updated On: )

Dugo očekivani berlinski aerodrom Brandenburg trebalo bi da konačno počne sa radom 31. oktobra, nakon skoro deceniju kašnjenja. Aviokompanije već prebacaju usluge sa starog aerodroma Tegel pre nego što ta ustanova zauvek zatvori vrata 8. novembra.

Prve aviokompanije koje će uleteti na aerodrom biće Easijet i Lufthansa, koje bi trebalo da obeleže događaj posebnim paralelnim sletanjem u čast proslave otvaranja.

Tada će, počev od večeri 31. oktobra uveče, aerodromski terminal 1 biti pušten u rad s početkom u 20:00, jer će Easijet dolasci sa Tegela preći na BER. Sledećeg dana (nedelja, 1. novembra), Easijet će biti prva avio-kompanija koja će krenuti sa terminala 1 BER, a potom će slediti Katar Airvais i Turkish Airlines.

Eurovings će prvi put sleteti na BER T1 uveče u utorak, 3. novembra, a polazi Eurovings-a i Vueling-a preći će sa Tegela na BER početkom srijede, 4. novembra. Istog dana Rianair, SunEkpress i Sundair preći će sa Tegela na ono što je danas poznato kao BER terminal 5 (stari aerodrom Berlin Schonefeld koji je ugrađen u novi Berlin Brandenburg), a Belavia, Georgian Airvais, Egiptair i Norvegian od BER-ovog T5 do T1. Poslednji planirani letovi u Tegelu održaće se u subotu, 7. novembra, a Lufthansa će od te večeri leteti u BER T1.

Tada će, počev od sledećeg dana (8. novembra), poslednji talas nosača početi da radi sa BER T1. Ovi prevoznici su: Aegean Airlines, Aer Lingus, Air Baltic, Air France, Air Malta, Air Serbia, Austrian Airlines, British Airvais, Brussels Airlines, Danish Air Transport, Finnair, Iberia Ekpress, KLM Roial Dutch Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa , Lukair, SAS, Sviss i TAP Portugal.

Napomena putnicima koji su parkirali na aerodromu Tegel, ali bi trebali sletjeti na BER: Od BER-a će se voziti autobus svakog sata, počev od večeri 31. oktobra do 8. novembra. Železnička stanica aerodroma otvorena je ove nedelje sa Flughafenom BER terminal 1-2 koji se nalazi direktno ispod terminala 1 na nivou U2.

Hotel Steigenberger Airport Berlin je sada takođe otvoren za poslovanje.