Kako prodati proizvod na internetu

(Last Updated On: September 24, 2021)

Pretpostavimo da ste ispunili sve zakonske uslove i ispoštovali sva neophodna pravila vezana za prodaju svojih proizvoda na internetu. Time se posao ne završava, naprotiv. On tek počinje.

Potrebno je pronaći kupce, zainteresovati ih i nagovoriti da proizvod kupe.

Evo nekoliko „zlatnih pravila“, koja mogu da pomognu.

Sigurno je da ćete postaviti svoj sajt, blog, ili na drugom mestu predstaviti svoju ponudu.

U opisu proizvoda i njegovih prednosti budite usmereni na pružanje informacija, a ne prevashodno na poziv da se proizvod kupi i na pohvale. Napišite kako se koristi, opišite realno prednosti i pustite kupca da sam zaključi da li vredi potrošiti na njega novac. Posebno izbegavajte dezinformacije i poluistine.

Ne budite dosadni. Izbegavajte neumerene pozive na akciju u vidu popap prozora, svetlećih reklama, prečica i „interesantnih“ vidžeta koji iskaču na sajtu. Možda će se neko na ovaj način prijaviti na vašu mejling listu ili otvoriti narednu stranu, ali je mnogo više onih koji će sajt ili blog napustiti odmah.

Najbolje mesto da ubacite poziv na akciju, odnosno poziv da posetilac uradi nešto žto želite, je gornja najviša partija sajta, iznad svih sadržaja, ili bočne strane.

Navigacija sajta treba da bude lako dostupna i jasna i posetilac će tako sigurno stići tamo gde želi, i gde vi želite da stigne.

Dajte svojim sadržajem povod da posetilac sam poželi da u vezi sa njim nešto uradi. Ubacite i linkove ka drugim stranama sajta, napišite na kraju teksta jasan poziv na akciju koju želite da izvede.

Ako vam je neko poverio svoj e-mail tako što ga je negde na sajt uneo, ne zaboravite ga, kako god da se vaša komunikacija završi. Napravite listu mejlova i s vremena na vreme pošaljite informacije o vašim proizvodima, kada se pojave novi, na primer…