Izložba slika 63. Saziva Umetničke kolonije Ečka

Ecka izlozba slika
(Last Updated On: December 9, 2018)

U Savremenoj galeriji u Zrenjaninu, od 10. decembra 2018. do 17. januara 2019. biće održana izložba slika sa Umetničke kolonije Ečka. Otvaranje izložbe je predviđeno za ponedeljak u 19 sati.

Naime, tokom oktobra meseca petoro istaknutih savremenih vizuelnih umetnika boravilo je i radilo u Umetničkoj koloniji Ečka u okviru 63. saziva umetnika „Slika 2018“.

Umetnici su tokom boravka u Ečki imali priliku da sami odaberu temu kojom će se baviti u svojim radovima. Razmatrali su i preispitivali pojam slike u različitim kontekstima i medijima.

Učesnici ovogodišnje kolonije „Slika 2018“ su: Karkatag kolektiv (Srbija), Zoran Todorović (Srbija), Aleksandra Jovanić (Srbija), Isidora Todorović (Srbija) i Saša Spačal (Slovenija). Ovi umetnici se u polјu novih medija, digitalne umetnosti, interaktivne umetnosti, performansa i postmedijske umetnosti bave istraživanjima odnosa čoveka i prirode, nauke, tehnologije u vremenu kada se granice među različitim oblastima delovanja čoveka, ali i samog čoveka i tehnologije sve više brišu.

Selektor i kustos projekta je Sunčica Lambić-Fenjčev.