IKEA povlači ASKSTORM USB punjač zbog opasnosti

(Last Updated On: )

IKEA apeluje na sve kupce koji poseduju ASKSTORM 40W USB punjač tamno sive boje, broj artikla 50461193, da prestanu da ga koriste i da kontaktiraju kompaniju IKEA za pun povraćaj novca.

“Bezbednost je glavni prioritet za kompaniju IKEA i zato povlačimo ASKSTORM 40W USB punjač tamno sive boje s obzirom da postoji opasnost od opekotina i strujnog udara uzrokovanih habanjem kabla za napajanje”, kaže se u saopštenju.

U procesu razvoja svojih proizvoda IKEA koristi postupak rigorozne procene rizika, kao i program testiranja, kako bi se uverila da su njeni proizvodi u skladu sa svim zakonima i standardima koji važe na tržištima na kojima se prodaju. Uprkos tome, primećeno je da kabl za napajanje na tamno sivom USB punjaču, ASKSTORM 40W, može da se ošteti ili pokida nakon dužeg korišćenja, a usled obmotavanja oko punjača ili savijanja napred-nazad.  Oštećeni kabl može da izazove opekotine i uzrokuje strujni udar. Zbog toga je odlučeno da se povuče iz prodaje ASKSTORM 40W USB punjač tamno sive boje.

Tamno sivi ASKSTORM 40W USB punjač može da se identifikuje po broju modela ICPSW5-40-1 koji se nalazi na etiketi, na poleđini USB punjača. 

ASKSTORM 40W USB punjač tamno sive boje može da se vrati u bilo koju IKEA radnju i dobije pun povraćaj novca. Dokaz o kupovini (račun) nije potreban.