Gde završavaju kolica za bebe

(Last Updated On: September 15, 2015)

Dolazak prinove u porodicu najradosniji je događaj, pa srećna familija obično pokušava da roditeljima olakša izdatke i kupi koristan poklon. Bake i deke najčešće izaberu lep krevetac ili kolica za bebe, ukoliko je to prvo dete u porodici. A ako beba ima starijeg brata ili sestru, kolica i krevetac su verovatno već tu. Šta se, međutim, dešava sa kolicima na kraju, ako ne završe kod rodbine ili prijatelja koji takođe očekuju prinovu?

Interesantan primer našao se na e-Bay portalu početkom godine. Oglas u kojem jedan otac pokušava da proda korišćena kolica za bebe nezvanično je proglašen za ponudu sa najsmešnijim opisom proizvoda. Prenosimo samo detalje.

“… Biće mi drago da ih više ne gledam. Kupljena su protiv moje volje pre mnogo godina… Kolica su simbol svega onog što je okončalo moj srećan i bezbrižan život sa malo troškova…

Ona su i simbol želje moje žene ne samo da ima dete, već da ih ima više, i previsoku cenu koju sam platio za sve to pamtiću do kraja života. Više su me koštala nego automobil, više nego što je moj otac potrošio za kuću…

Da, može se reći da mrzim ova kolica. Imam troje dece i labradora i prisiljen sam da ih vozim u školu gde žene koje ne poznajem pokušavaju da započnu razgovor o rezervacijama za godišnji odmor i prednostima mikro skutera u odnosu na mini mikro skuter…”

kolica

Kolica imaju i druge prednosti i mane.

“… Nijedno od moje dece nije bilo preterano gojazno, ali kolica je gurala moja žena, i to mnogo, što nije baš dobro… Upila su gotovo sve poznate tečnosti… Održavao sam ih najbolje što sam mogao, podmazivao sa WD40, punio točkove zelenom glinom da sprečim oštećenja…

Daću Vam i dodatak da možete da gurate i drugo dete (koje ne volite kao prvo pa može da se vozi, a da pri tom ne vidi ništa, ja ga zovem “Pepeljuga”), torbe bisage (oprema za bebe za koju ne znam čemu služi, ukoliko moja žena savlada strah od visine i popne se na tavan da ih pronađe, inače ih nije koristila), rezervne delove za kolica koja sam skupljao od drugih zombifikovanih očeva…”

U nastavku je otac i dalje iskren.

“…ovde ćete pronaći mnogo navoda da je ono što se nudi u besprekornom stanju – svi ti ljudi su lažovi i hulje, pošto ništa što je došlo u kontakt sa malim detetom ne može biti u besprekornom stanju”

“… I tako, po početnoj ceni od samo £9.99 možete upropastiti svoj život”, navodi ovaj otac na kraju.