Gde su granice

(Last Updated On: July 31, 2016)

Veteran američkog padobranstva i kaskader Luk Ajkins (Luke Aikins) postao je prva osoba koja je skočila bez padobrana sa visine od 25.000 stopa (7.600 metara). Preživeo je pošto je mreža (na fotografiji) zaustavila njegov pad.

mreza

Ajkins (42) koji iza sebe ima više od 18.000 skokova, skočio je bez padobrana i upao u mrežu veličine 30 x 30 metara u Simi Veleju, na jugu Kalifornije.

Tokom dvominutnog pada koji je prenosila televizija Foks, Ajkins je dostigao brzinu od 193 kilometra na čas, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

On je posle pada izašao iz mreže i zagrlio suprugu Moniku i četvorogodišnjeg sina koji su, uz druge članove porodice, posmatrali njegov skok.

“Gotovo da sam levitirao, to je neverovatno”, rekao je Ajkins posle skoka.

“Ovo se upravo dogodilo! Ne mogu ni da izustim reči”, dodao je on i zahvalio ljudima koji su mu pomogli tokom protekle dve godine da se pripremi za skok.

On je takođe priznao da je zamalo otkazao skok jer mu je naređeno da nosi padobran zbog bezbednosti, a kako je rekao, zbog toga bi njegov pad bio rizičniji zbog dodatne težine, preneo je BBC.

“Ajkinsov skok predstavlja vrhunac njegove 26-godišnje karijere i postaviće lični i svetski rekord za skok s najveće visine bez padobrana”, rekao je njegov portparol Džastin Ejklin.

Izvor: Beta