Fortaco kupio gružansku “Rapp Zastava”

Fortaco Rapp Zastava
(Last Updated On: )

Fortaco Group, vodeći finski strateški partner za tešku opremu za auto-puteve i pomorsku industriju, kupila je kompaniju Rapp Zastava, srpsku kompaniju koja nudi vitla i druga rešenja za morsku industriju. Rapp Zastava zapošljava 150 ljudi. Moderna fabrika, smeštena u Gruži, izgrađena je 2014. godine sa 10.000 m2 proizvodnog prostora.

Ovom akvizicijom Fortaco širi geografsko prisustvo i ponudu u pomorskom biznisu. To Fortaco-u i kupcima obezbeđuje nove kapacitete u okviru proizvodnje i montaže čelika, takođe u segmentu van autoputa.

Godina 2020. predstavljala je izuzetne tržišne uslove za sve nas. Pozadina dobrih performansi tokom teške godine, srećna sam što mogu da najavim širenje Fortaca u Srbiju akvizicijom Rapp Zastave, koja je usklađena sa našom strategijom da budemo vodeći partner za industrije van autoputeva i brodske opreme. Impresioniran sam iskusnim timom, dobrom infrastrukturom i sjajnim proizvodima. Fabrika je moderna sa mogućnostima daljeg širenja. Uveren sam da našim kupcima možemo pružiti povećanu vrednost u proizvodnji čelika i sklopovima” kaže Lars Hellberg, predsednik i izvršni direktor finske Fortaco Group.

Srećni smo što smo se pridružili Fortaco Grupi i radujemo se što ćemo započeti interakciju sa ljudima iz Fortaco-a i sa sadašnjim i budućim kupcima Fortaco-a. Rapp Zastava ima dugu tradiciju u proizvodnji i montaži čelika. Dostupnost kvalifikovanih ljudi u tom području je dobra. Ja sam sigurno smo u dobroj poziciji da značajno unapredimo svoje poslovanje i proširimo portfelj kupaca i na van-autoput segment“, kaže Aleksandar Đorđević, generalni direktor kompanije Rapp Zastava.