Filharmonija na otvorenom

(Last Updated On: June 15, 2017)

Ukoliko ste u prilici, planirajte da prisustvujete nesvakidašnjem događaju u nedelju 25. juna – najvećem koncertu klasične muzike na otvorenom u istoriji Srbije, koji će biti održan pored Palate Srbija, u Bloku 13 na Novom Beogradu, na mestu gde treba da bude buduća zgrada Beogradske filharmonije.

Ulaz je besplatan.

Orkestar Filharmonije sa dirigentom Gabrijelom Felcom izvešće program koji je publika sama odabrala, a legendarni Zubin Mehta će nastupiti na kraju ovog koncertnog spektakla dirigujući Finale Pete Betovenove simfonije.

“Veoma me raduje što je dugogodišnji san svih ljudi u Srbiji koji priželjkuju novu koncertnu dvoranu na putu ka svom ostvarenju. Presrećan sam što ću učestvovati u postavljanju njenog muzičkog kamena temeljca na velikom spektaklu koji će Beogradska filharmonija prirediti na otvorenom”, rekao je Mehta

Besplatni filharmonijski koncert na otvorenom za više desetina hilјada lјudi predstavlјa ne samo umetnički, već i ogroman produkcijski poduhvat, koji podrazumeva pripremu terena, projektovanje i izgradnju bine, obezbeđivanje najkvalitetnijeg ozvučenja i osvetlјenja.

Za sve one koji do sada nisu bili u koncertnoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca gde Beogradska filharmonija nastupa, koncert na otvorenom je prilika da čuju jedan od najpopularnijih srpskih orkestara sa repertoarom umetničke muzike.

Izvor: Beta / Beogradska filharmonija