Srpski Festival vatrometa

(Last Updated On: June 5, 2015)

Dobra zabava očekuje se za vikend od 5. do 7. juna u Sremskoj Mitrovici, gde se održava drugi po redu Festival vatrometa. Tradicija velikih svetskih centara, nastala organizacijom sve atraktivnijih vatromet predstava, na ovaj način je zaživela i u Srbiji.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, tokom tri festivalske večeri pirotehničke ekipe iz Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije predstaviće popularne piro-muzičke vatromete najnovije tehnološke generacije, a ove godine se očekuje oko 30 hiljada posetilaca iz zemlje i okruženja.

Organizator Festivala vatrometa je Udruženje „Zvezda repatica“ iz Sremske Mitrovice, a pokrovitelj Grad Sremska Mitrovica. Zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Tomislav Janković podseća da je prošlogodišnji, prvi Festival vatrometa, okupio više od 20 hiljada posetilaca, a da su očekivanja da ove godine festival novim sadržajima privuče i više od 30 hiljada gostiju. Po njegovim rečima, Mitrovica će biti dobar domaćin festivala porodične zabave.

U vatrometima uživaju svi

Uz pozorišne predstave, nastupe folklora, popularnih muzičkih grupa i dva vatrometra svako veče, prateća manifestacija Festivala vatrometa biće Ulica vrednih ruku, na kojoj će biti predstavljena kulturna baština Srbije, stari zanati i turistički suveniri.

Predsednik Udruženja „Zvezda repatica“ Danilo Ljevnaić kaže da su preduzete sve mere da Festival vatrometa protekne bezbedno. “Poštovane su sve zone bezbednosti, urađen je elaborat bezbednosti i dobili smo sve dozvole od policije i Sektora za vanredne situacije”, kaže Ljevnaić.

Mali „bejbi vatrometi“ za decu – odnosno „vatrometi za zagrevanje“ kako iz zovu pirotehničari, pucaće se svake večeri u 21 sat, a veliki piro-muzički vatrometi u ritmu muzike pucaće se prve dve večeri u 23 sata, a u nedelju pola sata ranije.

U zabavnom delu programa u petak nastupaju Boban Rajović i Amadeus bend, u subotu The Gamblers i orkestar Dejana Petrovića, pobednika festivala u Guči, a u nedelju DJ Đuka&Emila i Grupa Galija.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Izvor: RTV