Eutelnet pripojen Ninetu

hosting Ninet i Eutelnet
(Last Updated On: )

Domaća kompanija koja se bavi hosting uslugama i prodajom domena, “Eutelnet” iz Beograda, pripojena je kompaniji “NiNet” iz Niša, koja je deo češke “Webglobe Group”.

Webglobe Group je grupa kompanija za web hosting, posluje u regionu Centralne i istočne Evrope.

Naime, čak tri lokalne veb hosting kompanije, NiNet, Eutelnet i Panet, postaju deo “Webglobe Group”.

Ove akvizicije označavaju početak naše ekspanzije na Balkan. Ovaj region ima veliki potencijal za budućnost. Iako je to veoma specifično tržište, naš cilj je da postepeno konsolidujemo vebhosting igrače u Srbiji. Sve tri kompanije savršeno se uklapaju u naš postojeći portfolio i veoma se radujemo ovoj saradnji“, kaže Igor Strečko, suvlasnik i izvršni direktor Webglobe-a. Ovaj potez jača uporište Webglobe-a u regionu i označava još jedan korak ka njegovom cilju izgradnje vodećeg provajdera veb hostinga u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Vebglobe takođe nastavlja da konsoliduje igrače za web hosting u Češkoj: „Ušli smo na češko tržište 2019. kao kompanija bez imena. Do sada smo uložili preko 8 miliona evra i kupili sedam kompanija. I želimo da nastavimo sa našim naporima za konsolidaciju ovde“, naglasio je Igor Strečko, koji je osnovao Vebglobe u Slovačkoj pre 23 godine.

Nakon proširenja na Srbiju, Webglobe sada ima 16 brendova raspoređenih na tri tržišta. Pojedinačni brendovi, koje je grupa stekla u poslednjih nekoliko godina, sada će biti u potpunosti integrisani pod brend Webglobe, formirajući snažnog igrača za veb hosting u CIE sa kumuliranim prihodima od preko 8,3 miliona evra prošle godine.

Trenutno Webglobe upravlja preko 300.000 domena za preko 100.000 korisnika – u Slovačkoj je Webglobe na drugom mestu na tržištu, u Češkoj je na trećem mestu i počinje da gradi svoju poziciju na tržištu Srbije.

Udruživanjem snaga sa drugim kompanijama, a posebno sa matičnom kompanijom Webglobe, možemo pomeriti nivo naših usluga još jednu milju dalje. Mala kompanija ima ograničene razvojne mogućnosti. Nakon spajanja bićemo u mogućnosti da našim klijentima donesemo mnogo novih proizvoda, a naše usluge će biti podržane od strane većeg i jačeg tima. Svi se radujemo što ćemo iskoristiti ove pogodnosti“, dodao je Dušan Pančevac, vlasnik Paneta, koji će nakon akvizicije pojačati Webglobe tim.