DokTok – besplatni saveti lekara

(Last Updated On: April 28, 2020)

DokTok je nastao kao inicijativa kompanija VIP mobile, DNA Communications, ICT Hub i Talkini, s idejom da u vreme vanrednog stanja izazvanog pandemijom COVID 19 omoguće građanima (koji nemaju simptome novog koronavirusa) brze i lake konsultacije s lekarom.

Građani imaju priliku da dobiju stručne konsultacije bez odlaska u Dom zdravlja i boravka u čekaonici, zdravstveni sistem je rasterećen u kriznom periodu, a lekari privatnih zdravstvenih institucija i lekari volonteri imaju priliku da pomognu kako građanima, tako i svojoj struci.

DokTok se nalazi na internet adresi www.doktok.rs gde se mogu dobiti sve neophodne informacije i uputstva.

Proces započinjete klikom na dugme „POZOVI LEKARA“ na veb stranici. Na stranici za pozive, otvoriće se lista sa imenima stručnjaka iz različitih oblasti medicine koji su dostupni za razgovor. Konsultaciju inicirate klikom na dugme “Započni besplatni poziv” kod odabranog lekara. Kada lekar prihvati poziv, veza se uspostavlja i vaš razgovor može da počne! Sesija traje 15 minuta.

Platforma je veoma jednostavna za korišćenje. Ne zahteva instaliranje, a može se koristiti na većini pametnih telefona ili na računaru sa pristupom internetu. Za video konsultacije, preporučuje se da koristite računar sa kamerom, mikrofonom i zvučnikom. Sistemski preduslovi su: poslednja verzija Chrome i Firefox na računaru, poslednja verzija Chrome na Androidu i poslednja verzija Safarija na iOS-u.