Derbi i bruka na tribinama

(Last Updated On: )

Srpska javnost se sa pravom pita šta donosi sledeći derbi. Na žalost, ne na fudbalskom terenu, nego na tribinama i na ulicama Beograda, pre, za vreme i posle utakmice.

Sportski rezultat fudbalskog derbija odigranog u subotu 25. aprila između Crvene Zvezde i Partizana je 0:0.

Nesportski glasi ovako.

Četrdeset jedna osoba privedena je zbog narušavanja i pokušaja narušavanja javnog reda i mira pre, tokom i nakon večitog derbija. Lakše je povređeno 35 pripadnika MUP-a, saopštava policija. Više navijača je povređeno, ali niko nije vitalno ugrožen, kažu u klinici “Anlave”, koja je dežurala na derbiju.

Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana kasnio je zbog tuče navijača na tribinama stadiona “Rajko Mitić”.

Do sukoba, koji je trajao oko deset minuta, došlo je na severnoj i istočnoj tribini između pristalica Zvezde, “delija”, i, najverovatnije, grupe “zabranjeni”, koja podržava Partizan.

Policija je brzo intervenisala i pokušala da spreči veći incident, ali u tome nije uspela, pa je bila primorana da isprazni jedan sektor na severnoj tribini.

“U Urgentni centar prevezeno je pet navijača, a jedan na Kliniku za intoksikaciju na VMA. Uglavnom su u pitanju bile povrede glave i akutno pijanstvo. Niko nije vitalno ugrožen ili u komi, a ostali zbrinuti navijači imali su povrede gornjih i donjih ekstremiteta – ubodi na šiljak i lake povrede – uganuća”, rekao je Beti primarijus Slobodan Ivanović i dodao da su pripadnike MUP-a zbrinjavale njihove lekarske ekipe.

MUP je saopštio da je pre, za vreme i posle utakmice policija u svoje prostorije dovela 41 osobu. Protiv 10 biće podnete krivične prijave, dok će protiv 13 osoba biti podnete prekršajne prijave.

Policija je pronašla veću količinu pirotehničkih sredstava na južnoj tribini stadiona, a po završetku utakmice i kod još pet lica na severnoj tribini.

Pre utakmice, pripadnici Ministarstva su vratili jedan kombi iz Zrenjanina koji je bio natovaren kamenjem i ciglom.