Delez: Uslovi za dobavljače

(Last Updated On: )

Kompanija Delez (Delhaize) Srbija upoznala je u Privrednoj komori Srbije (PKS) predstavnike mikro, malih i srednjih preduzeća sa zahtevima koje velike kompanije primenjuju prilikom odabira svojih dobavljača.

Poslovni skup deo je projekta “Razvoj MSPP jačanjem pristupa tržištu kroz uključivanje u lance dobavljača, sa akcentom na žensko preduzetništvo” koji realizuje Privredna komora Srbije i Udruženje poslovnih žena Srbije, uz finansijsku podršku Razvojne agencije Srbije.

Direktor Odeljenja za strateško planiranje, razvoj i analize PKS Aleksandar Kemiveš rekao je da je to drugi poslovni susret u okviru istog projekta i da je interesovanje malih preduzetnika poraslo.

“Cilj nam je da povezujemo velike kompanije sa manjim dobavljačima i pomognemo građenju dugotrajnih partnerskih odnosa između njih”, istakao je Kemiveš.

Direktor kvaliteta i bezbednosti proizvoda kompanije Delez Srbija Katarina Bošković rekla je da ta kompanija lider održive trgovine u zemlji i da je potrošač “centar njihovog poslovanja”.

“Bezbednost proizvoda je najvažnija i zbog toga pratimo celokupan proces proizvodnje. Nijedan proizvod ne ulazi u sistem dok neko od naših tehnologa ne ode u proizvodni pogon sa dobavljačem i proveri da li je sve u skladu sa globalno postavljenim standardima” istakla je Bošković.

Ona je dodala da ne mogu svi da ispune određeni minimum zahteva bezbednosti koji postavljaju.

Menadžer za kategoriju voća i povrća u kompaniji Delez Maja Jojović rekla je da uslovi za početak saradnje sa tom kompanijom nisu brojni i da za razvoj domaće proizvodnje ima mnogo prilika.

“Najvažnija je spremnost da se razumeju potrebe potrošača i da zajedno sa dobavljačima definišemo ciljeve budućeg poslovanja”, istakla je Jojović.

(Izvor: Beta)