Dani Vajferta (i piva)

(Last Updated On: )

Manifestacija “Dani Vajferta”, koja će u petak 12. juna i subotu 13. juna biti održana u Pančevu, ima interesantan program u kojem je pivo, uglavnom, u glavnoj ulozi. Ljubiteljima popularnog napitka predlažemo da odvoje vreme i odu do Pančeva, kako bi se zabavili i na licu mesta probali ukus novih i starih pivskih brendova.

dani vajfertaOrganizator manifestacije, čiji je slogan “Mesto odakle je sve počelo”, je Turistička organizacija Pančeva, uz pokroviteljstvo grada Pančeva i podršku Vajfert piva kompanije Hajneken Srbija, a namera je da se kroz promociju uglednog Pančevca Đorđa Vajferta istaknu turistički, kulturno-umetnički i privredni potencijali grada Pančeva.

Centralni program manifestacije počinje u petak, 12. juna, edukativnim radionicama za decu u Narodnoj bašti, a u toku tog popodneva, u Regionalnoj privrednoj komori Pančevo, biće održan skup na temu “Stanje i perspektiva razvoja mini pivarstva u Srbiji”.

Nešto kasnije u Ulici Nikole Tesle počinje sajam piva i starih zanata, u okviru koga će posetioci moći da uživaju u Vajfert pivu kompanije Hajneken Srbija,  kao i u ukusima piva domaćih zanatskih pivara.

Iste večeri na programu je koncert KUD “Stanko Paunović” sa gostima, a nakon svečanog otvaranja manifestacije, koje je zakazano za 21 sast na Trgu Đorđa Vajferta, publika će uživati uz koncert Old Hat Orchestra i di-džej veče pod nazivom “Vintage GistroPop”.

U subotu…

Drugog dana manifestacije biće otvorena i izložba oldtajmer vozila nakon čega će na centralnom trgu nastupiti pevači i igrački ansambl Doma kulture Banatsko Novo Selo, SKPD “Đetvan” i “Trio Tirmenštajn” u saradnji sa KUD “Stanko Paunović”.

Koncert Belgrade Dixieland Orchestra na programu je u subotu 13. juna u 21 čas, nakon čega sledi Retro Swing Party.

U okviru pratećeg programa manifestacije “Dani Vajferta” publika će moći da pogleda izložbu radova “Konkurs za izradu idejnog rešenja rekonstrukcije i revitalizacije Narodne pivare u Pančevu”, predavanje i multimedijalnu prezentaciju, projekciju dokumentarno-igranog filma “Dorđe Vajfert”, promociji monografije posvećenu dobu Vajferta, kao i koncertu džez sastava Hot club of Belgrade.

Poseban deo programa predstavlja turistička “Vajfert ruta” sa turističkim vodičem, koja promoviše pet važnih turističkih tačaka koje na najbolji način ilustruju život i delo Đorđa Vajferta u Pančevu.

Izvor: Tanjug