Curenje serija

(Last Updated On: )

Nova hakerska pretnja, koja je sudeći po njihovom umeću mogla da se očekuje, je curenje epizoda najpopularnijih TV serija

Hakeri koji su u julu izveli uspešne sajber napade na sisteme američke televizije Ejč-Bi-Ou (HBO) zapretili su da će objaviti finalnu epizodu aktuelne sedme sezone popularne serije “Igra prestola” i traže otkup od nekoliko miliona dolara za podatke do kojih su došli.

Hakeri iz “Mister Smit grupe” rekli su za tehnološki sajt Mešebl (Mashable) da imaju pristup “mnogim HBO platformama” i da ta televizija treba “da se pripremi” za curenje šeste epizode koja je premijerno emitovana sinoć, i poslednje sedme epizode koja je na programu u nedelju, 27. avgusta, prenosi britanski Gardijan.

Oni su sajtu Mešebl dali korisnička imena i šifre za pristup brojnim nalozima televizije HBO na društvenim mrežama, medju kojima je i njen osnovni nalog na Tviteru.

HBO je odbila da plati otkup.

Prošle nedelje je grupa hakera “Aurmajn” (OurMine) preuzela kontrolu nad HBO nalozima na društvenim mrežama, uključujući i Tviter nalog serije “Igra prestola”.

“Igra prestola” je medju najviše piratizovanim serijama svih vremena, a analitičari se slažu da televiziji HBO ide u prilog to što su hakeri objavili svega nekoliko epizoda a ne celu sezonu odjednom.

HBO je proteklih nedelja bio žrtva hakerskih napada u SAD. U Indiji je četvrta epizoda “Igre prestola” procurela pre emitovanja, zbog čega su privedene četiri osobe.

Serija “Igra prestola” dobila je brojne nagrade. Zasnovana je na romanima Džordža R. R. Martina iz serijala “Pesma leda i vatre”.

Izvor: Beta