Bojana na Eurosongu

Bojana Stamenov sa kompozicijom “Ceo svet je moj”, čiji su autori Vladimir Graić i Leontina Vukomanović, predstavljaće Srbiju na takmičenju za 60. Pesmu Evrovizije.

U programu od nazivom “Odbrojavanje za Beč“, pored Bojane, nastupili su Aleksa Jelić sa pesmom “Vodi me” i Danica Krstić sa numerom “Suze za kraj”, koje je, specijalno za ovu priliku, takođe komponovao Vladimir Graić. Publika i stručni žiri su se složili da je interpretacija Bojane Stamenov bila najbolja. Publika je Aleksi dodelila 4263 glasa, Danici 8039 glasova i 10547 glasova Bojani, a žiri u čijem su sastavu bili Ivan Ilić, Nevena Božović i Goran Stankov, u svojoj odluci je Danici dao 1 poen, Aleksi 2, a Bojani 3 poena.

Bojana Stamenov, mlada pevačica raskošnog glasa, muzikom se  bavi od sedme godine. U srednjoj muzičkoj školi završila je čak tri odseka, za gitaru, lautu i renesansno pevanje, a publika širom Srbije  ju je upoznala kao finalibojana_stamenovstu šou-programa “Ja imam talenat” 2012. godine.

Eurosong se održava od 19. do 23. maja u Beču. Bojana Stamenov nastupiće u drugom delu prvog polufinala, 19. maja, sa predstavnicima još 15 država, a novinarima je otkrila da još nije odlučeno da li će pesmu otpevati na srpskom ili na engleskom jeziku. Za Srbiju je, inače, ovogodišnji nastup povratak na takmičenje posle jednogodišnje pauze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *