BBM još sigurniji – Dodatni nivo zaštite između iPhone, Android i BlackBerry telefona

blekberi
(Last Updated On: )

blackberry-logoKompanija BlackBerry, lider na tržištu sigurnih komunikacija, unapredila je zaštitu najpoznatije aplikacije za slanje poruka u realnom vremenu BBM (BlackBerry Messenger), dodavanjem još jednog nivoa zaštite pri razmeni informacija sa drugim mobilnim platformama. BBM je najbolji način za međusobno povezivanje i besplatnu razmenu poruka, fotografija i različitih usluga koje je moguće koristiti na smartfonima, a kroz unapređenu zaštitu nazvanu „BBM Protected“, poslati podaci biće zaštićeni od trenutka slanja poruke pa do njenog otvaranja na drugom mobilnom uređaju.

Dodatnom zaštitom, bez obzira da li je reč o privatnim korisnicima, malom i srednjem preduzeću, korporaciji ili organizaciji kojoj je potrebna visoka bezbednost, korišćenje brzine, pouzdanosti, bolje saradnje i privatnosti koju omogućava BBM je još kvalitetnije. Prema poslednjim podacima, ovu aplikaciju aktivno koristi 91 milion korisnika* na različitim platformama i operativnim sistemima kroz iPhone, Android i BlackBerry pametne telefone.

Kako bi podaci koji „putuju“ preko interneta bili sigurni, zaštita je omogućena na nekoliko različitih nivoa i priznatih modela šifrovanja tj. kriptovanja poruka, pri čemu nijedan podatak ne ostaje na serverima kompanije BlackBerry. Na ovaj način su sve aplikacije i servisi koje BlackBerry može da ponudi korisnicima i kompanijama kroz uslugu EMM – upravljanje mobilnim servisima u korporacijama, sigurne i bezbedne za korišćenje i međusobnu kolaboraciju.

Aplikaciju za Android uređaje moguće je besplatno preuzeti preko Google Play Store prodavnice, a za Apple uređaje (iPhone telefoni i mobilni uređaji) preko prodavnice App store, koje su već instalirane u svim modelima smartfona.

Izvor: Finansijski izveštaj za drugi kvartal 2014. godine