Ako planirate putovanje avionom

(Last Updated On: March 29, 2019)

Vlada Srbije proglasila je javnim interesom uspostavljanje redovnog avio prevoza na 12 linija iz Niša, i to do Frankfurta, Rima, Hanovera, Ljubljane, Salzburga, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Fridrihshafena, Karlsruea i Tivta, saopštio je danas gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

On je rekao da će na pomenutim linijama avioni početi da lete ovog leta i saobraćaj na njima odvijaće se sve do 2023. godine.

Vlada Srbije, dodao je Bulatović za subvencije prevoznicima na tim linijama izdvojiće pet miliona evra.

“Osim do Tivta, na svim ostalim linijama avioni će leteti dva puta nedeljno tokom cele godine. Avio vezom Niš će sa Tivtom biti povezan tri puta nedeljno, od maja do sredine oktobra”, rekao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici proglasila javnim interesom obavljanje avio prevoza na pomenutih 12 linija i sada predstoji raspisivanje javnog poziva za izbor kompanija koji će na tim linijama leteti.

Izbor najpovoljnijeg ponudjača, dodao je, trebalo bi da bude završen do jula.

“Reč je o linijama nekomercijalnog karaktera za koje je studijom ustanovljene da su veoma bitne za privredni i ekonomski razvoja ovog regiona, za dolazak investitora, širenje tržita domaćih kompanija, razvoj turizma i povezivanje sa našom dijasporom”, kazao je Bulatović.

On je rekao da je studiju o značaju 12 linija uradila niška Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Bulatović je naveo da će niški aerodrom od leta imati ukupno 23 avio linije.

Predstavnici grada i aerodroma ovom prilikom najavili su nova ulaganja u opremu, povećanje kapaciteta aerodromske zgrade i upošljavanje novih radnika na niškom aerodromu.

Izvor: Beta
Foto: Aerodrom “Konstantin Veliki”