Aerodrom Beograd Ketering potpisuje najveći posao u oblasti vazduhoplovstva u Srbiji

aerodrom ketering
(Last Updated On: November 23, 2020)

Aerodrom Beograd Ketering DOO u sklopu Cirta Grupe potpisuje najveći posao u oblasti vazduhoplovstva u Srbiji

Kompanija Aerodrom Beograd Ketering (ABK) koju je u potpunosti preuzela kompanija Cirta Grupa kojom rukovode Emirati, grupa kompanija koju podržava vladin entitet Khalifa Fund za razvoj preduzeća (KFED), osigurala je najveći posao u srpskom sektoru vazdušnog hotelijerstva sa nacionalnim prevoznikom AirSerbia. Prema uslovima sporazuma (ABK) će srpskoj kompaniji čiji udeo od 49% imaju Etihad Airways obezbediti ugostiteljske usluge i logistička rešenja tokom 8 godina. A sporazum se može obnoviti u ukupnom periodu od 15 godina. 

Sporazum su potpisali Abdulla Al Shammari, predsednik Grupe Cirta i Duncan Naysmith, izvršni direktor AirSerbia. Prisutni tokom potpisivanja bili su Ibrahim Al Darmaki, predstavnik ambasade UAE koji je prisustvovao događaju u ime ambasadora UAE u Srbiji H.E. Mubarak Saeed Ahmed Barasheed Al Dhaheri i članova osoblja obe stranke sporazuma.

Mouza Al Nasri, vršilac dužnosti izvršnog direktora KFED-a, rekao je:

Ponosni smo na uzastopna dostignuća projekta koje podržava KFED i na istorijski uspeh Cirta Grupe i njegove poslovnice ABK-a. 
Potpisivanje ovog ugovora održava vodeću poziciju ABK-a na polju ugostiteljstva u vazduhu. Ponavljamo našu stalnu posvećenost da pružimo potrebnu podršku Grupi i drugim projektima pod vodstvo Emirata, priznajući njihovu kritičnu ulogu u društveno-ekonomskom razvoju Abu Dhabi-ja i Emirata.

“Ovaj pozitivan razvoj će poslužiti kao model uspeha našim mladim preduzetnicima iz UAE-a, jer želimo da kontinuirano unapređujemo njihove liderske veštine u skladu sa našim naporima za jačanje lokalnih malih i srednjih preduzeća (MSP). Takođe se trudimo da usadimo kulturu preduzetništva u zemlji, nudeći našim građanima punu podršku da pomognu u ostvarenju njihovih snova o izgradnji održivih i globalno konkurentnih poslovnih projekata”, dodao je Al Nasri.

Abdulla Al Shammari, presedavajući Cirta Grupe otkrio je da će ovaj sporazum pomoći da se ABK katapultira u redove vodećih ugostiteljskih kompanija u Istočnoj Evropi. Sporazum pokriva pružanje ugostiteljskih i prodajnih usluga tokom leta, bescarinske proizvode i razna logistička rešenja za više od 20 000 letova koje obavlja AirSerbia. On je dodao da kompanija traži širenje i na druge velike aerodrome u Srbiji i u okolnim oblastima.

Al Shammari se zahvalio ambasadoru UAE H.E. Al Dhaheri i ostalom osoblju ambasade zbog pomaganja njegovoj kompaniji da zaključi ugovor, što služi kao jedna od uspešnih investicija UAE u inostranstvu.

ABK će isporučiti 4 osnovne usluge, a to su pružanje usluga obroka i ugostiteljskih usluga tokom leta, prodaja u toku leta, bescarinski proizvodi i nekoliko drugih logističkih rešenja. Sporazum je prošao mnoge rigorozne procese kako bi se osiguralo da je ispunjava zahteve industrije i u skladu sa postojećim propisima u domaćem aerodromu i vazduhoplovnom sektoru.

Ovaj dogovor se smatra postignućem za cele UAE koje predstavlja Cirta Grupa podržana od strane KFED-a. Usklađen je sa naporima KFED-a da osnaži domaće preduzetnike i poveća konkuretnost i održivost njihovih projekata. Cirta Grupa je jedna od najperspektivnijih organizacija UAE sa brojim dostugnućima sa kojima može da se pohvali.

Osnovana 2006. godine u Abu Dabiju, kompanija Cirta Grupa jedna je od najpoznatijih kompanija u Emiratima u oblasti mašinskih, elektičnih i vodovodnih usluga (MEP) i upravljanja objetima (FM). Grupa pruža sve vrste elektrotehničkih konstrukcija i mehaničnih usluga klimatizacije, protivpožarnih alarma i sistema za hemijsku obradu kao i liftova. Takođe, nudi sveobuhvatna FM rešenja kao što su održavanje i upravljanje energijom i otpadom.

Grupa ima za cilj da doprinese društveno-ekonomskom razvoju Abu Dabija saradnjom sa relevantnim državnim entitetima koji se bave građevinskim, proizvodnim, industrijskim i trgovinskim sektorima, između ostalog. Akreditovani su od strane kompanije Vode Emirata i Električne kompanije i Distributivne kompanije Abu Dabija.

ABK je, sa druge strane, najveći nezavisni pružalac usluga vazduhoplovstva u Srbiji. Nalazi se u zoni aerodroma u Beogradu samo nekoliko koraka od međunarodnih „kapija“. Sa preko 60 godina iskustva kompanija je pružila ugostiteljske usluge međunarodnim aviokompanijama od svog osnivanja 1952. godine. Sada je u vlasništvu Cirta Grupe.

Kompanija ima ogroman proizvodni kapacitet od 10 000 punih obroka dnevno. Osim kompanije AirSerbia, sklopila je ugovor i sa kompanijom Etihad Airways. Kompanija ima odličan uspeh ispunjavajući najviše međunarodne standarde kvaliteta i bezbednosti.

foto: Aleksandar Vladić