Zimski red letenja

(Last Updated On: )

Er Srbija je uvela zimski red letenja. Tokom špica zimske sezone, u decembru i januaru, obavljaće se 596 letova nedeljno, što je za 90 letova ili za gotovo 18 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. 

Kako je saopštila nacionalna avio-kompanija, u manje frekventnom delu sezone obavljaće 532 nedeljna leta, što je za 102 leta ili za 24 odsto više u odnosu na isti period prošle zime. Avionima Er Srbije leteće se i do sedam novih destinacija – Krasnodar (tri puta nedeljno), Madrid, Barselonu, Kairo, Rijeku, Helsinki i Kijev (po dva puta sedmično).

Kompanija povećava i broj letova na popularnim linijama iz Beograda za Ljubljanu, Skoplje, Bukurešt, Larnaku, Solun, Tiranu i Veneciju. Linije koje su ovog leta uvedene iz Niša biće aktuelne i tokom zimske sezone, osim letnjih sezonskih letova za Tivat. Najfrekventnija destinacija ostaje Podgorica, sa 21 nedeljnim letom tokom špica sezone u decembru i januaru, a slede Cirih (19) i Ljubljana (17). 

Medju ostalim najfrekventnijim destinacijama su Beč (14 letova nedeljno), Pariz (13), Atina, Tirana i Zagreb (po deset), kao i Skoplje, Bukurešt i Amsterdam (po osam). Dnevni letovi za Berlin, Sofiju, Sarajevo, Prag, Milano i Rim biće aktuelni takodje tokom špica sezone, a istom dinamikom leteće se za Maltu i Sankt Peterburg tokom novogodišnjih i božićnih praznika. 

“Spremno dočekujemo zimsku sezonu koja će biti veoma intenzivna, imajući u vidu da smo u proteklom periodu značajno proširili mrežu naših destinacija i formirali još jednu bazu na Aerodromu Konstantin veliki u Nišu. Zimski red letenja kreiran je u skladu sa željama i potrebama naših putnika, pa je najveći broj letova predvidjen na vrhuncu zimske sezone i to upravo ka destinacijama za koje su pokazali najveće interesovanje”, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Zimski red letenja traje od 27. oktobra 2019. do 28. marta 2020. godine.

.Izvor: Tanjug