Zašto voleti utorak

(Last Updated On: )

Čini se da je utorak nepravedno zanemaren dan u nedelji. A baš utorkom se, verovali ili ne, dešavaju neke zanimljive i važne stvari, o kojima govore rezultati istraživanja. Na primer:

Utorak je bezbedan dan za vožnju – utorkom je, naime, najmanja verovatnoća da dođe do saobraćajnog udesa sa ozbiljnim posledicama, navodi američka Nacionalna služba za bezbednost u saobraćaju na auto-putevima.

Utorak je najproduktivniji dan u nedelji – čak 39% menadžera za ljudske resurse izjavljuju da zaposleni najviše posla obave ovog dana.

Ukoliko tražite posao, veća je verovatnoća da ćete ga dobiti, ali i doći na razgovor, nekog utorka. Gledajte pažljivo oglase – najveći broj posodavaca ih postavlja drugog radnog dana u nedelji.

Utorak je najbolji dan da zakažete poslovni sastanak. U Americi je to, precizno je izračunato, u 14.30 časova, jer baš tada zaposleni svih struktura, posebno rukovodećih, imaju najviše vremena.

Ukoliko idete na vežbe u teretanu ili neku drugu sportsku dvoranu, najveća verovatnoća da se tamo sa nekim sprijateljite je utorkom.

Utorak je i najpopularniji radni dan za rekreativno bavljenje sportom.

Imajući u vidu dobro raspoloženje koje ljude preplavi utorkom, najveći broj avio-kompanija u utorak kasno u noć nudi “last-minute” ponude za putovanja, pa se karte mogu kupiti sa velikim popustima.

Utorak je povoljan i za praznike – kad neki od njih “padne” u utorak ogromna je verovatnoća da ćete dobiti slobodan ponedeljak i četvorodnevni mini odmor.

Utorak je, dakle, dobar dan. Ako ga niste u potpunosti iskoristili danas, setite se svih njegovih osobina već naredne nedelje…