Yahoo postaje Altaba?

(Last Updated On: )

Direktorka internet giganta Yahoo-a Marisa Mejer, koju su svojevremeno u tu kompaniju uz ogromnu pompu doveli iz konkurentskog Google-a, nakon četiri i po godine za kormilom firme najavila je svoj odlazak, a u kakvom je stanju Yahoo svedoči i to da će nakon njenog odlaska firma prestati da postoji pod tim imenom. 

To je potvrđeno kasno sinoć u izveštaju kompanije američkim regulatorima, u kojem se opisuju planovi preuzimanja firme od strane telekomunikacijskog diva Verizona. Osim Mejer, upravu odmah nakon finalizacije transakcije, napušta i suosnivač Yahoo-a Dejvid Filo kao i još četiri druga člana, a novo ime firme, nakon što preuzimanje od strane Verizona bude okončano, trebalo bi da bude Altaba.

Čim je Mejer došla u Yahoo u maju 2012. godine, činilo se da je tada posrnuli internetski div malo živnuo. Firma je krenula u skupa preuzimanja, među najvećom akvizicijom bio je Tumblr, pokrenuti su i brojni novi projekti, kao što je produkcija video sadržaja, za šta su angažovana i neka poznata imena, ali na kraju malo toga se pokazalo plodonosnim, a poslednji meseci obeleženi su sramotnim otkrićima hakerskih upada u Yahoo-ove sisteme e-maila, koji su ocenjeni najvećim u istoriji interneta.

Verizon, koji je naumio da preuzme kompaniju za 4,8 milijardi dolara, zbog najnovijih dešavanja traži način da radikalno snizi cenu kupovine.

Vesti o promeni imena nedugo po objavljivanju su demantovane, pa ostaje da se sačeka da prođe neko vreme, kako bi se videli pravi planovi novog vlasnika.

Izvor: Radio 021