Vredna donacija za obnovu Krupnja

(Last Updated On: January 15, 2015)

ukupnoj vrednosti od 2,5 miliona dinara. Pomoć je donirala kompanija „Gebruder Weiss d.o.o.“, na zajedničku inicijativu generalnog direktora Dragana Simovića i zaposlenih. Uručenju donacije su, pored predstavnika kompanije, prisustvovali i ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije Aleksandar Antić i predstavnici lokalne samouprave.

Ministar Antić se zahvalio kompaniji „Gebruder Weiss d.o.o.“, rekavši da je izrazila visok stepen humanosti, društvene odgovornosti i solidarnosti.
„Ova donacija će značajno unaprediti kvalitet života stanovnika Krupnja i vratiti ga na nivo od pre poplava i aktiviranja klizišta.“, istakao je ministar Antić.
Direktor kompanije „Gebruder Weiss d.o.o.“ Dragan Simović podsetio je da je ova firma proletos među prvima prekinula izolaciju Krupnja slanjem pošiljke pijaće vode.
„Donacijom osnovnih kućnih aparata želimo da ubrzamo saniranje posledica poplava. Nadamo se da će naša pomoć ovoj opštini i njenim žiteljima udahnuti novu energiju i upotpuniti mozaik novog, obnovljenog Krupnja“, istakao je Simović.
Stanovnici Krupnja dobili su 18 kompleta bele tehnike koji uključuju kombinovane šporete gas-struja, frižidere, veš mašine i usisivače, a kako ističu, tokom zime će im posebno značiti šporeti na drva, koji predstavljaju deo kompleta bele tehnike.

Kompanija „Gebruder Weiss“ je od početka poplava u Srbiji slala humanitarnu pomoć ugroženim gradovima. Pored dostavljanja pijaće vode, bila je uključena u akciju prevoza „Grundfosovih“ crpnih pumpi za ispumpavanje vode iz Nemačke. Filijale u Austriji i Sloveniji prikupljale su odeću i namirnice za ugrožene, a srpsko udruženje preko filijale „Gebruder Weiss“ Bludenz pružilo je kompletnu logističku podršku kako bi sredstva za higijenu, voda i igračke za decu stigli do odredišta.

Krupanj_Simovic, Antic, predsednik Opstine Krupanj Rade Grujic