Vodeće digitalne agencije Isobar Švajcarska i Namics spajaju se u Merkle

it akcelerator
(Last Updated On: )

Dentsu danas najavljuje spajanje Isobar Švajcarske i Namics – A Merkle Compani, dve vodeće digitalne agencije u Švajcarskoj, Nemačkoj i Austriji. Namics posluje i u Srbiji, tako da će se i kod nas sada pojaviti Merkle brend. Organizaciono spajanje stupiće na snagu 1. januara 2021. godine, a Merkleov rebrendiranje uslediće početkom 2021. godine. Spajaju se dve vodeće kompanije za digitalnu transformaciju u regionu DACH, dodajući mogućnosti digitalnog iskustva vodećoj Merkleovoj tehnologiji, podacima, CRM-u i analitici širom EMEA-e. Kompanija će se preimenovati u Merkle, koji je vodeći brend dentsu-ove linije upravljanja korisničkim iskustvom. Novu organizaciju će voditi Patrik Gamrid.

Merkle je vodeća globalna kompanija za upravljanje iskustvom, zasnovana na podacima, zasnovana na podacima, specijalizovana za pružanje jedinstvenih ličnih iskustava kupaca.

Namics, digitalnu agenciju sa velikim iskustvom u digitalnom savetovanju, trgovini i iskustvu kupaca, Dentsu international je stekao u novembru 2018. godine, dodajući digitalno iskustvo i konsultantske mogućnosti smeštene u Nemačkoj, Švajcarskoj i Srbiji.

Isobar Švajcarska stvoren je sticanjem 2017. godine od strane kompanije dentsu bivše Blue-Infiniti, vodeće agencije za digitalnu transformaciju i tehnologiju sa kancelarijama u Švajcarskoj, Portugaliji i Češkoj. Blue-Infiniti je postao Isobar Švajcarska 2019. godine. Spajanjem i rebrendiranjem u Merkle stvara se posao od preko 1.200 digitalnih specijalista. Dve kompanije dopunjuju veštine i stručnost Merkleovog već značajnog regionalnog predloga za transformaciju korisničkog iskustva, dodajući obim svojim oblastima u strategiju poslovne transformacije, digitalno savetovanje i primenu tehnologije.

Ulrike Handel, izvršni direktor dentsu-a Nemačka i DACH, rekla je: „Spajanje ova dve jaka brenda otvara nove mogućnosti za naše poslovanje u regionu DACH, a pre svega za naše klijente. Sada im možemo ponuditi još atraktivniji opseg konsaltinga i usluga, a time i sveobuhvatnija CKSM rešenja. Uz kombinovanu stručnost i sposobnost 1.200 digitalnih entuzijasta, imamo veliki potencijal i postaćemo jedan od najvažnijih igrača u oblasti transformacije korisničkog iskustva na DACH tržištu.

Margaret Vagner, dolazeća predsednica Merkle-a i izvršna direktorica dentsu-ove CKSM linije poslovanja u EMEA-i, rekla je: „Okupljanje vodeće ekspertize u digitalnom iskustvu i savetovanju kompanije Namics i Isobar Švajcarske sa Merkleovim mogućnostima za podatke, tehnologiju i analitiku širom EMEA stvara iskustvo kupaca upravljačka snaga. Značajno uvećava našu sposobnost da pružimo transformaciju korisničkog iskustva, ne samo širom DACH zemalja, već i jačanje naše ponude u regionu EMEA. Uz Patrika koji vodi ovaj kombinovani posao, uzbuđena sam zbog mogućnosti da pružim podršku našim DACH klijentima na njihovim putovanjima u transformaciji.

Patrik Gamrid, izvršni direktor dentsu-ove CKSM linije poslovanja u kompaniji DACH, rekao je: „Oduševljen sam što sam predvodio spajanje i naterao naša dva entiteta na saradnju i postali jedna ujedinjena organizacija. Udruživanjem snaga i iskorišćavanjem naših sinergija učvršćujemo našu poziciju vodeće agencije u Švajcarskoj i podižemo našu ionako jaku poziciju u Nemačkoj i Austriji. Uz našu komplementarnu ponudu i stručnost, pružićemo izuzetno iskustvo kupaca i našu dodatnu vrednost za klijente podići na sledeći nivo.

Dentsu International pomaže klijentima da pobede, zadrže i povećaju svoje najbolje kupce i postignu značajan napredak u svom poslu. Uz najbolje usluge u klasi i rešenja u medijima, CRM i kreativnosti, dentsu international posluje na preko 145 tržišta širom sveta sa više od 48.000 posvećenih stručnjaka.

Merkle je vodeća kompanija za upravljanje korisničkim iskustvom zasnovana na podacima koja se specijalizovala za pružanje jedinstvenog, personalizovanog korisničkog iskustva na različitim platformama i uređajima. Više od 30 godina, kompanije Fortune 1,000 i vodeće neprofitne organizacije udružile su se sa Merkleom kako bi maksimizirale vrednost svojih portfelja kupaca. Nasleđe kompanije u podacima, tehnologiji i analitici čini osnovu za njegove neuporedive veštine u razumevanju uvida potrošača koji pokreću tržište zasnovano na ljudima.

– “Do kraja ove godine imaćemo rast zapošljavanja od više od 40%, a sličan ritam očekuje nas i u 2021. godini. Počevši od odličnog znanja koje studenti stiču na fakultetima kao što su ETF i Matematički do stručnosti i poslovne etike, srpsko IT tržište pokazalo se kao izuzetno perspektivno. Ova integracija omogući će nam da dodatno razvijamo digitalni sektor i u Srbiji i na međunarodnom nivou.” – istakao je direktor beogradske kancelarije Namics Filip Gort.