U toku Kopaonik biznis forum

(Last Updated On: )

Kopaonik biznis forum, 31. po redu, upravo je u toku. Održava se od 3. do 6. marta u hotelu “Grand Kopaonik” na Kopaoniku, a centralna tema Foruma je „Novi globalni kontekst: izazovi neizvesne budućnosti“.

“Centralnom temom smo postavili programski okvir ovogodišnjeg Foruma. Kroz 36 panela i tri plenarne sesije nastojaćemo da elaboriramo sva važna pitanja privrednog i društvenog života. Govorićemo o makroekonomskim prognozama za Srbiju i region, o budućnosti evropskih integracija, regionalnoj saradnji, energetskom i infrastrukturnom razvoju. Posebno ćemo analizirati uticaj digitalizacije i veštačke inteligencije, kao i klimatskih promena, na budući ekonomski razvoj.

Kao i svake godine, i ove smo niz panela posvetili analizi stanja u pojedinim industrijama. Obrazovanje, Rodna ravnopravnost, Žene lideri, Bitka za mlade talente, Uspešni mladi preduzetnici – paneli su koje, između ostalih, preporučujemo svim učesnicima”, rekao je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije.

“Interesovanje za KBF 2024 je izuzetno, pa će se tokom četiri dana rada okupiti više od 1500 učesnika. Pripremljena je zanimljiva, intenzivna agenda sa interesantnim i uticajnim panelistima i specijalnim gostima”, dodaje Vlahović.