U susret sajmu Agro Belgrade 2023

(Last Updated On: January 24, 2023)

Četvrti Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 2023, biće održan od 26. do 28. januara na Beogradskom sajmu. Kao i prethodnih godina, i ove će se realizovati kao sajamsko-konferencijski događaj, u čijem je fokusu razmena znanja, iskustava i poslovnih prilika u ovim trima oblastima poljoprivrede.

Na sajmu će učešće uzeti više od 500 izlagača iz regiona i sveta, a sam izložbeni prostor zauzeće 30.000m2. Među glavnim izlagačima biće proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, potom poljoprivredna mehanizacija popularnih brendova, sistemi za navodnjavanje, sistemi protivgradne zaštite, rasadnici, semenske i hemijske kuće, kao i kompanije iz drugih segmenata neophodnih za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede.

Konferencijski deo obuhvatiće aktuelne teme iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, o kojima će govoriti eminentni stručnjaci i predstavnici institucija, organizacija i kompanija. Posebna pažnja biće posvećena tržištu voća i povrća, a u okviru ovog panela govoriće predstavnici velikih evropskih i domaćih lanaca, kupaca i distributera. Jedna od glavnih tema biće klimatske promene i njihov uticaj na promene u proizvodnji voća i povrća.

Očekuje se da će ove godine sajam posetiti više od 40.000 ljudi.

Agro Belgrade 2023 podržan je od strane Projekta velika mala privreda koji finansira USAID, a realizuje ACDI/VOCA, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Grad Beograd-Sekretarijat za poljoprivredu i NALED, dok je zemlja partner Kraljevina Holandija.