U pripremi memorandum sa Grčkom

(Last Updated On: )

Ministarka turizma Srbije Tatjana Matić rekla je danas u Beogradu da Srbija i Grčka nastoje da zajednički “minimiziraju štetu” koju je izazvala pandemija korona virusa kako bi gradjanima bilo omogućeno bezbedno putovanje.

“Jasno nam je da to ove godine neće moći da bude kao što smo navikli, ali nastojimo da obnovimo saradnju na način koji je adekvatan u odnosu na trenutnu epidemiološku situaciju”, rekla je Matić novinarima nakon razgovora sa grčkim kolegom Harisom Teoharisom.Ministri Srbije i Grčke danas su u Beogradu potpisali Zajedničku izjavu o saradnji ministarstava tokom i posle pandemije korona virusa.

“Potpisivanjem ove zajedničke izjave naša ministarstva su potvrdila tradicionalno prijateljstvo, ovim činom smo formalizovali obostrani interes”, istakla je srpska ministarka.

Dodala je da su se sporazumom obavezali da rešavaju probleme koje je uzrokovala pandemija korona virusa, pre svega “da se gradjanima omogući bezbedno putovanje”.

Matić je najavila da će u narednom periodu biti potpisan i poseban memorandum sa grčkim Ministarstvom za digitalnu upravu o priznavanju srpskih digitalnih sertifikata i potvrda o vakcinaciji protiv kovida-19 ili negativnim PCR testovima.

Izvor: Beta