Aplikacija u Google Play Store: Ukrštenice

(Last Updated On: March 28, 2022)

Ukoliko volite ukrštene reči novost u prodavnici Google Play Store je besplatna aplikacija Ukrštenice, čiji je autor programer Peđa Karić.

Svakog dana na raspolaganju vam je nova ukrštenica, kao i mogućnost igranja ukrštenice od prethodnog dana. Baza ukrštenih reči trenutno je ograničena, planirana je njena konstantna dopuna. U nekoj od sledećih verzija planirana je i i nadogradnja raspoloživih igara, kako bi se omogućilo igranje više ukršenica na dnevnom nivou.

Jezik je, naravno, srpski, a jedna od funkcionalnosti je i promena igre na ćiriličnu verziju, klikom na dugme Ć na početnoj strani igre.

ukrstenice

Interfejs je dosta jednostavan i svako će se lako snaći.
Opis komandi:
* Klik na neko polje na ukrštenici – polje postaje selektovano i u njega možete upisati željeno slovo sa tastature. Nakon upisa slova, automatski će se obeležiti sledeće polje
* Dvoklik na isto polje menja smer
* Klikom na meni dugme na tastaturi možete:
– rešiti selektovano polje
– rešiti selektovano pitanje
– rešiti cele uktštene reči
– označiti greške (ukoliko je ukrštenica ispravno rešena dobićete obaveštenje)
– izbrisati sva popunjena polja na ukrštenici
– aktivirati opciju “Preskači popunjena polja”. Ukoliko je aktivirana navedena opcija kursor će, prilikom upisa slova sa tastature, preskakati popunjena polja na ukrštenici i selektovati sledeće prvo polje koje nije popunjeno.

Izvor: Google Play Store